Weerdinge de sterkste in derby tegen EHS 85

Maandag 25 Oktober 2010

EMMERSCHANS - Het is inmiddels een aantal seizoenen terug dat deze derby op het programma stond. Weerdinge heeft een aantal jaren in de 3e klasse gespeeld en degradeerde het afgelopen seizoen naar de 4e klasse. EHS?85 bewandelde de omgekeerde weg. Zij speelden een aantal seizoenen in de 5e klasse en wisten zich het afgelopen seizoen omhoog te werken naar de 4e klasse.Weerdinge kon bij winst de 1e periodetitel pakken en deed dat ook met 5-3. De vele toeschouwers die op deze wedstrijd waren afgekomen hebben zich geen minuut verveelt. Vanaf de 1e tot de laatste minuut hebben ze een waar spektakel gezien. Een sportieve derby met goed voetbal en met maar een gele kaart en 8 doelpunten.

Beide teams kozen gelijk voor de aanval. In de 1e minuut mistte Richard Fuhler op een haar na de bal uit een voorzet van Roy Kremer. In de aanval daarop schoot Sebastiaan Bruinsma voor Weerdinge net naast. EHS’85 zette Weerdinge met goed combinatievoetbal onder druk. Maar wat dit seizoen al zo vaak gebeurde viel het doelpunt aan de andere kant. In de 18e min werd er bij een ingooi van Weerdinge niet alert gereageerd en kon Remco Eelsing de 0-1 scoren.

EHS’85 liet zich door deze tegentreffer niet ontmoedigen en koos weer voor de aanval. In de 30e min kreeg EHS’85 een hoekschop. Roy Kremer draaide bal scherp in bij de 1e paal. De doelman van Weerdinge Alex Sloksloede riep van los maar tastte volledig mis 1-1. In plaats van op jacht te gaan naar de 2-1 liet EHS’85 het initiatief aan Weerdinge. Maar echte kansen leverde dit niet op. Tot dat Weerdinge in de 45e min een hoekschop mocht nemen. De bal werd voor het doel gebracht en wat in elke wedstrijd veel gebeurd, er wordt geduwd en vastgehouden.

De scheidsrechter zag een overtreding van aanvoerder Stefan Robben (vasthouden van de tegenstander) en bestrafte dit met een strafschop. Wel een zware straf voor deze lichte overtreding. Maar Sebastiaan Bruinsma had hier geen moeite mee en scoorde de 2-1. Met deze stand werd er ook gerust.

Na de rust probeerde EHS’85 de gelijkmaker te forceren en dat lukte. In de 58e min wist Bjorn Nijholt uit een hoekschop genomen door Roy Kremer met een schitterende kopbal de 2-2 te scoren. Helaas was deze gelijkmaker van korte duur. Want nog in dezelfde minuut stond Weerdinge al weer op voorsprong. Een voorzet vanaf rechts werd van richting veranderd door linkerverdediger Mark Linneman, de bal kwam precies bij Dannie Pol terecht en die scoorde 2-3.

Slordig balverlies en niet goed ingrijpen van de EHS’85 verdediging leidde in de 61e min de 2-4 in. Dannie Pol kreeg alle tijd om de bal vanaf links voor te zetten en tot iedere verbazing viel de bal bij de 2e paal binnen. Weerdinge dacht dat overwinning binnen was maar had geen rekening gehouden met de veerkracht van EHS’85. In de 70e min werd dit beloond met een treffer van Roy Kremer 3-4. 

In een alles of niets offensief ging EHS’85 achterin 1 op 1 spelen. Wat wel een overwicht op leverde en ook kansen want als Ronald Muter zijn vizier iets beter had afgesteld dan had de 4-4 zo maar binnen kunnen vallen. EHS’85 kreeg nog een mogelijkheid op de gelijkmaker. In de 85e min werd er op Richard Fuhler net voor het strafschopgebied een overtreding gemaakt. Hij moest na deze overtreding geblesseerd afhaken. De toegekende vrije bal werd zwak ingeschoten door Stefan Robben. Maar ook Weerdinge kreeg kansen om de voorsprong bouwen.uit te Invaller Emiel Bakker had de wedstrijd kunnen beslissen. Hij kreeg twee keer de mogelijkheid te scoren voor een leeg doel maar presteerde toch om de bal over te schieten.

In de 90e min viel uiteindelijk de beslissing. Een lichte overtreding werd bestraft met een vrije bal. Deze werd breed gelegd en vanaf 20 meter schoot Robert Jeuring schitterend in 3-5. Na deze treffer floot de scheidsrechter voor het einde en kon Weerdinge een kleine feestje bouwen met het winnen van de 1e periodetitel. Voor EHS’85 belangrijk om het goede spel door te trekken naar de volgende wedstrijden en dan zal dat zeker nog genoeg punten worden behaald.(zie ook fotoboek)<< Vorige

Foto'sWebcam Emmen (beta)

Camera aanzetten

Het weer

BennieWolbers.nl Neerslagradar

Agendamap