Lars van Berkel wist de 500 klasse te winnen en Danny van den Bosse pakt derde plaats

WAALWIJK - Het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in de internationale strandcross in Vlissingen goede resultaten neer weten te zetten. Lars van Berkel wist de 500 klasse te winnen en Danny van den Bosse mocht als derde plaats nemen op het podium van de 85cc klasse.

In de eerste manche van de 500 klasse kwam Lars net binnen de top tien uit de start. Gelijk ging hij in de aanval op de rijders voor hem en wist binnen vier ronden de koppositie in handen te nemen. Met een straf tempo liep hij weg bij zijn achtervolgers en won met een verschil van zeventien seconden op de tweede man de eerste manche.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Binnen anderhalve ronde stootte hij door naar de koppositie en begon weg te lopen bij zijn achtervolgers. Lars werkte een constante wedstrijd af en bleef rustig bij het passeren van de achterblijvers. Dit zorgde ervoor dat hij ook de tweede manche winnend af wist te sluiten.

Met een dubbele manchezege won hij het dagklassement in Vlissingen. Voor Danny van den Bosse begon de eerste manche van de 85cc klasse met een tegenslag want door een val in de eerste bocht moest hij vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Met een goed ritme wist hij de ene na de andere rijder te passeren en vocht zich nog helemaal terug naar een tweede plaats.

In de tweede manche kwam hij op een tweede plaats uit de start en nam in de beginfase de leiding in de wedstrijd in handen. Helaas kwam hij niet veel later hard ten val en tot overmaat van ramp kwam hij daarna nog een keer ten val waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats.

Wel mocht hij met een tweede en een vierde plaats in de manches als derde plaats nemen op het podium.

Aankomende zaterdag zal het Husqvarna SKS Racing NL team aan de start komen bij de strandcross in Lemmer.

<hr size=1 width="50%" noshade style='color:white' align=center>