GEMEENTE EMMEN

Wie ontvangt er dit jaar een Jeugdlintje?

EMMEN - Jonge helden gezocht! In november a.s. reikt de gemeente Emmen voor de twaalfde keer de Emmense Jeugdlintjes uit. Dit is een jaarlijkse prijs voor kinderen en jongeren van zes tot en met achttien jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. Daarom is de gemeente Emmen op zoek naar jonge helden.
Reageer!

Extra opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Emmen

EMMEN - De oorlog in Oekraïne duurt voort en het aantal vluchtelingen neemt nog steeds toe. Onlangs heeft het kabinet de 25 veiligheidsregio’s in Nederland de opdracht gegeven om het aantal opvangplekken te verhogen en rekening te houden met de opvang van vluchtelingen tot in ieder geval 1 maart 2023. In een voormalig schoolgebouw aan de Angelsloërdijk in Emmen wordt daarom de komende tijd een extra opvanglocatie ingericht voor vluchtelingen uit Oekraïne. Naar verwachting kunnen hier vanaf 1 oktober de eerste vluchtelingen terecht.
Reageer!

Rietplas deels opnieuw ingericht

EMMEN - De Rietplas (grote en kleine) is al jaren een prachtig recreatie gebied waar inwoners en andere bezoekers graag zijn. De afgelopen jaren waren er verschillende ontwikkelingen die vroegen om een aanpak. De gemeente Emmen heeft samen met anderen meerdere punten aangepakt, waarmee ze voor iedereen een fijne plek wil bieden.
Reageer!

Snelheidsmeter beloont weggebruikers Parc Sandur

EMMEN - In de wijk Parc Sandur in Emmen staat 4 weken lang een snelheidsmeter die geld oplevert. Deze zogeheten -Safety-safe- beloont weggebruikers die zich aan de snelheid van 30 km per uur houden. Het geld gaat in een digitale spaarpot en het opgehaalde bedrag gaat naar een zelfgekozen spaardoel. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal 4.000 euro. Op 13 juli gaat de snelheidsmeter weer weg en is bekend hoeveel geld gespaard is.
Reageer!

Onthulling snelheidsmeter met beloning

EMMEN - In de wijk Parc Sandur in Emmen staat er 4 weken lang een snelheidsmeter die geld oplevert. Deze zogeheten ‘Safety-safe’ beloont weggebruikers die zich aan de snelheid van 30 km/uur houden. Het geld gaat in een digitale spaarpot en het opgehaalde bedrag gaat naar een zelfgekozen spaardoel. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal € 4.000,-. Op 13 juli gaat de snelheidsmeter weer weg en is bekend hoeveel geld gespaard is. Het project is mede mogelijk gemaakt door ‘Idee voor mijn buurt’.
Reageer!

Gezamenlijke aanpak leefbaarheid Veenoord

EMMEN - Integraal plan waarin projecten worden samengevoegd om leefbaarheid te vergroten In Veenoord worden door gemeente en woningcorporatie Woonservice de komende jaren verschillende projecten uitgevoerd met als doel om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren. Gemeente Emmen voegt deze projecten samen in een overzichtelijk plan voor de gebiedsontwikkeling voor Veenoord.
Reageer!

Emmen investeert in verduurzamen gemeentelijke gebouwen

EMMEN - De gemeente Emmen gaat al haar kantoorgebouwen, sportaccommodaties en overige panden verduurzamen tot energielabel C. Hiermee zet de gemeente een belangrijk stap om energie te besparen en de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. In totaal gaat het om een investering van bijna 4 miljoen euro voor de periode tot einde 2023. De gemeente neemt verschillende maatregelen om te verduurzamen. Daarbij gaat het zowel om het opwekken als het besparen van energie.
Reageer!

Emmen biedt twee dagen noodopvang aan honderd asielzoekers uit overvol Ter Apel

EMMEN - Gemeente Emmen biedt de komende twee nachten onderdak aan 100 asielzoekers uit het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het aanmeldcentrum zit vandaag wederom helemaal vol. De groep wordt opgevangen in sporthal Bargeres die nu in allerijl wordt ingericht voor noodopvang. De eerste mensen worden begin van de avond verwacht.
Reageer!

Gemeente Emmen schiet zelfstandige zwembaden en sporthallen te hulp

EMMEN - Onderhoud aan geprivatiseerde zwembaden en sporthallen mogelijk door subsidie knelpuntenpot Stichting openluchtzwembad Emmer-Compascuum, stichting openluchtzwembad Erica, stichting openluchtzwembad De Wiekslag, stichting openluchtzwembad De Wieke, stichting sporthal Meerdijk, stichting sporthal Erica en stichting sporthal Nieuw-Weerdinge moeten noodzakelijk onderhoud plegen zodat hun accommodatie geopend kan blijven.
Reageer!

Tijdelijke subsidieregeling voor grote evenementen met coronaschade

EMMEN - Grote publieksevenementen op het gebied van cultuur, kunst, sport en recreatie zijn hard geraakt door de coronacrisis en merken daar ook nu nog de gevolgen van. De gemeente Emmen stelt daarom maximaal 100.000 euro extra subsidie beschikbaar om grote evenementen ook dit jaar nog tegemoet te komen. Tot december 2022 kunnen evenementenorganisatoren van grote, beeldbepalende evenementen voor Emmen met minimaal 5000 bezoekers en bovenregionale uitstraling een beroep doen op een bijdrage van maximaal 10.000 euro per evenement.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda