HERDENKINGEN

Dodenherdenking bij monument gesneuvelde militairen in Nederlands-Indië

EMMEN - Vandaag, woensdag 18 mei, werd weer de jaarlijkse donderherdenking bij het monument ter nagedachtenis aan 30 militairen uit Zuid-Oost Drenthe, die tussen 1945 en 1962 in voormalig Nederlands-Indie en op Nieuw-Guinea in dienst van het vaderland het leven hebben verloren.
Reageer!

Veel belangstelling voor stille tocht en herdenking in Nieuw Dordrecht

NIEUW DORDRECHT - Woensdag werd op verschillende plaatsen weer de jaarlijkse herdenking worden gehouden ter nagedachtenis aan alle Nederlandse burgers en militairen die in de Tweede Wereldoorlog tot heden zijn omgekomen in oorlogstijd en vredesoperaties. De herdenkingen vonden onder plaats in Emmen, Emmer Compascuum, Nieuw Weerdinge, Weiteveen, Klazienaveen, Schoonebeek en in Nieuw Dordrecht.
Reageer!

Stille tocht en herdenking in Nieuw Dordrecht

NIEUW DORDRECHT - Woensdag 4 mei zal op verschillende plaatsen weer de jaarlijkse herdenking worden gehouden ter nagedachtenis aan alle Nederlandse burgers en militairen die in de Tweede Wereldoorlog tot heden zijn omgekomen in oorlogstijd en vredesoperaties. De herdenkingen zullen onder meer gebeuren in Emmen, Emmer Compascuum, Nieuw Weerdinge, Schoonebeek en in Nieuw Dordrecht.
Reageer!

Odd Fellows poetsen Stolpersteine

EMMEN - Sinds 2013 liggen er in de gemeente Emmen 138 Stolpersteine (ook wel bekend als Struikelstenen). Het zijn 138 herinneringsmonumentjes aan de gedeporteerde joden die zijn omgekomen in de concentratiekampen. Stolpersteine is een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Het is een over geheel Europa verspreid monument voor de slachtoffers van het nationaalsocialisme. De stenen zijn aangebracht in de trottoirs, voor de vroegere woonhuizen van de mensen die door de nazi’s verdreven, gedeporteerd, vermoord of tot zelfmoord zijn gedreven.
Reageer!

Herdenking Oekraiense slachtoffers tijdens oorlog in Oekraïne

EMMEN - Op het marktplein bij de Grote Kerk in Emmen vond vandaag een herdenking plaats van de Oekraïense slachtoffers in de oorlog met Rusland. In het bijzijn van een groot deel van het college van B&W in Emmen en andere belangstellenden hield burgemeester Eric van Oosterhout een toespraak. Ook enkele Oekraïne scholieren in Emmen deden een bijdrage aan deze bijeenkomst die werd afgesloten met het zingen van het Oekraïense volkslied en één minuut stilte. (fotoâ??s Henk van Wieren)
Reageer!

Sobere herdenking Indië-militairen in Emmen

EMMEN â?? Ondanks de Corona perikelen werden ook dit jaar de 30 omgekomen soldaten uit Zuid-Oost Drenthe herdacht die tussen 1945 en 1962 in het voormalige Nederlands Indië en Nieuw Guinea zijn gesneuveld. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse herdenking die voor de 29e keer plaatsvond bij het Indië monument aan het Insulindeplantsoen in Emmen. Het werd deze keer wel een sobere herdenking deze keer zonder publiek, zonder de gebruikelijke toespraken, zonder militaire kapel en de Last Post maar wel met een minuut stilte.
Reageer!

Sobere herdenking in Nieuw Dordrecht

NIEUW DORDRECHT - De Stichting RAF Monument Nieuw Dordrecht stelt zich als belangrijkste taak de jaarlijkse herdenking op 4 mei te organiseren op de Begraafplaats van Nieuw Dordrecht. Zo ook vandaag, dinsdag 4 mei, maar in verband met de RIVM regels wel op een zeer sobere wijze zonder publiek. Tijdens deze herdenking werden de 24 gevallen RAF bemanningsleden die in deze regio zijn neergehaald en begraven zijn op de begraafplaats in Nieuw Dordrecht Drenthe hebben herdacht.
Reageer!

Sobere herdenking bij het Indië Monument in Emmen

EMMEN – Afgelopen woensdag zijn bij het Indië Monument voor de begraafplaats in het centrum van Emmen de dertig militairen uit Zuidoost-Drenthe herdacht die tussen 1945 en 1962 in voormalig Nederlands-Indië en op Nieuw-Guinea hun leven hebben verloren. Deze herdenking werd voor de 28e keer gehouden, maar wel op een aangepaste wijze vanwege het coronavirus. Zonder militair orkest en zonder bezoekers. Onder de aanwezigen wel enkele familieleden van gesneuvelde militairen.
Reageer!

Kranslegging bij Monument Purit bombardement op 23 maart

KLAZIENAVEEN – Het bombardement op de Purit op 23 maart 1945 was in Klazienaveen één van de heftigste gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarbij vielen acht dodelijke slachtoffers. Ook het tegenover gelegen Hotel Wierenga en de speeltuin kregen de volle laag. De Werkgroep 75 jaar Vrijheid Klazienaveen organiseert op maandag 23 maart een kranslegging bij het Purit Monument op de hoek Noorderkeerkring/Mr. Ovingskanaal.
Reageer!

Veel belangstelling voor herdenking in Schoonebeek

SCHOONEBEEK – In Schoonebeek werd woensdagavond ook weer een herdenking gehouden, bij het monument op het kerkhof. Hier werden de tijdens de Tweede Wereldoorlog in Schoonebeek omgekomen bemanningsleden van de Canadian Force herdacht.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda