HERDENKINGEN

Veel belangstelling voor herdenking in Schoonebeek

SCHOONEBEEK – In Schoonebeek werd woensdagavond ook weer een herdenking gehouden, bij het monument op het kerkhof. Hier werden de tijdens de Tweede Wereldoorlog in Schoonebeek omgekomen bemanningsleden van de Canadian Force herdacht.
Reageer!

“In Vrijheid Kiezen” thema herdenking in Emmer Compascuum

EMMER COMPASCUUM - Nadat de klokken van de RK kerk en de PKN kerk begonnen te luiden werd ook de Stille Tocht vanaf het marktplein naar de begraafplaats aan de Runde in gang gezet met voorin de stoet enkele sprekers en leden van het 4 mei comité en de kinderen die de kransen aanreiken.
Reageer!

Weer veel belangstelling voor Dodenherdenking Nieuw Dordrecht

NIEUW DORDRECHT - Op de Algemene Begraafplaats in Nieuw Dordrecht is afgelopen zaterdagavond onder grote belangstelling voor de 39e keer de Nationale Dodenherdenking gehouden. De belangstellenden en genodigden kwamen voorafgaand door vaandeldragers van de British Legion uit Hameln, in een stille tocht te voet vanaf de Hervormde Kerk naar de begraafplaats.
Reageer!

Veel belangstelling voor herdenking in Emmen

EMMEN - De herdenking van de slachtoffers van de Tweede wereld oorlog in Emmen centrum trok vrijdag weer veel belangstelling. De herdenking begon in de Grote Kerk en na de bijeenkomst werd de herdenking voortgezet op het Marktplein bij het herdenkingsteken.
Reageer!

Herdenking bevrijding Emmen door Poolse militairen

EMMEN - Bij het Poolse monument aan de Middenstraat in Noordbarge werd vrijdagavond de bevrijding van Emmen herdacht. Het is dan precies 74 jaar geleden dat Emmen werd bevrijd door Poolse militairen van de 1e Poolse Pantserdivisie van Generaal Stanislaw Wladyslaw Maczek. Op 11 december 1994 overleed de generaal in Idinburgh op 102 jarige leeftijd en ligt begraven op het Poolse Militaire Ereveld in Breda. Onder de vele honderden belangstellenden en genodigden ontbrak voor de eerste keer de Poolse Tweede Wereldoorlogsveteraan Edward Szczerbinski. De herdenking begon om 19.00 uur met de last post en een minuut stilte.
Reageer!

Leerlingen Esdal College herdenken

EMMEN - Op de laatste schooldag voor de meivakantie, vrijdag 20 april, zullen tweedeklassers van de locatie Boermarkeweg van het Esdal College in Emmen bloemen leggen bij het oorlogsmonument aan het Kerkpad in Emmen. Een van de leerlingen zal het gedicht
Reageer!

4-mei viering in Emmer Compascuum goed bezocht

EMMER COMPASCUUM - Ruim 220 mensen waren aanwezig bij de 4 -mei viering in Emmer-Compascuum, welke begon met een stille tocht vanaf het marktplein naar het monument aan de Doumalaan. Fanfarecorps Prins Hendrik begroette de stoet met passende muziek en Erik Meijer was ceremoniemeester.
Reageer!

Herdenking Amerikaanse luchtmacht soldaten op begraafplaats Nieuw Dordrecht

NIEUW DORDRECHT – Voorafgaande aan de jaarlijkse herdenking van de omgekomen RAF-piloten werden op de begraafplaats enkele herdenkingspanelen onthult van vijf Amerikaanse soldaten die in de regio zijn neergestort. Tot oktober 1945 hebben deze gesneuvelde Amerikanen op het kerkhof in Nieuw Dordrecht begraven gelegen tussen de Engelse RAF-piloten.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda