Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Klifman-Kooistra

EMMEN - Mevrouw Grietje Klifman – Kooistra (82) uit Emmen heeft vandaag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Mevrouw Klifman werd naar De Marke in Angelslo gelokt ter ere van haar 40-jarig jubileum als vrijwilligster bij de begeleidingscommissie ouderen van dienstencentrum De Marke. Tot haar grote verrassing kwam locoburgemeester Robert Kleine naar haar receptie om haar te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

In 1977 begon Grietje Klifman-Kooistra als vrijwilligster. Vooral voor eenzame ouderen heeft ze veel betekend. Ze organiseerde onder andere koffie-ochtenden, stijldansen, sjoelen, kaarten, koersbal en nog veel meer. Nu, na veertig jaar, is ze nog steeds zo’n tien uur per week in de weer voor de ouderen. Medevrijwilligers typeren haar als zeer betrokken, toegankelijk en klantvriendelijk. “Ze komen alleen omdat Griet er is.” zei een collega. Naast het organiseren van bijeenkomsten legt Grietje Klifman-Kooistra ook ziekenbezoeken af om mensen een hart onder de riem te steken.


Grietje Klifman-Kooistra heeft zich veertig jaar met hart en ziel ingezet voor de medemens en is hiervoor benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda