Koninklijke onderscheiding voor Abel jagersma

EMMEN - Abel Jagersma ontvangt Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau Op donderdag 15 maart 2018 om 20.45 uur reikt burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) uit aan de heer Abel Jagersma, geboren op 25 maart 1947 en wonende in Noord-Sleen.


De heer Jagersma zet zich al ruim 28 jaar in voor de voetbal in de regio. Hij verricht veel
inspanningen in diverse vormen voor deze sport en brengt zijn kennis over en begeleidt de (jeugd) scheidsrechters. In 2010 zijn door hem de fusiebesprekingen gestart tussen COVS Hondsrug en COVS Zuid Oost-Drenthe, dit heeft geleid tot een fusie van beide verenigingen.

Sinds 1992 is hij al scheidsrechter en leidt hij vele voetbalwedstrijden. Hij was jarenlang
voorzitter én penningmeester van de scheidsrechtersvereniging. Tussen 1990 en 1996 was hij de stuwende kracht achter de COVS spelregels district Noord voor jeugdteams en voor de vv Sleen.

Thans houdt hij zich als bestuurslid bezig met de ledenadministratie en de zorg voor de
leden. Tevens heeft hij de website gebouwd, is webmaster en zorgt ook voor verhalen en informatie op de site. Verder stuurt hij de onderhoudsploeg aan en draagt ook zelf zijn steentje bij. In 2018 ontving de heer Jagersma de Gouden Scheidsrechterfluit voor zijn verdiensten voor de voetbalarbitrage.

De heer Jagersma stopt met zijn bestuursactiviteiten maar blijft nog wel actief in de
onderhoudscommissie en voor de website.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda