SV Meppen ook tegen FC Magdeburg onderuit

MEPPEN - SV Meppen is er niet in geslaagd om de eerste thuisoverwinning te pakken. In de Hansch-Arena verloren de blauwhemden na een 1-1 ruststand met 1-2 van FC Magdeburg. Het waren de bezoekers die vanaf het begin probeerden SV Meppen onder druk te zetten en dat had snel succes. In de 5e minuut was het Andreas Ludwig die FC Magdeburg al snel op een 1-0 voorsprong wist te zetten.

Een overtreding binnen de zestien leverde een strafschop en vanaf de stip maakte Ludwig geen fout. Daarna was het toch wel SV Meppen dat ook enkele mogelijkheden kreeg om de stand gelijk te trekken. Benjamin Girth kwam net niet hoog genoeg na een mooie voorzet vanaf links en zag enkele minuten later dat zijn inzet vrij voor de doelman van FC Magdeburg nog net tot hoekschop werkt verwerkt. In de 18e minuut wist Benjamin Girth eindelijk het net wel te vinden en de stand op 1-1 te brengen.

In de tweede helft was het weer FC Magdeburg dat de eerste mogelijkheden kreeg om op voorsprong te komen, maar een kans voor open doel werd jammerlijk gemist. SV Meppen bleef ook op jacht gaan naar een tweede treffer, maar strandde steeds rond de zestien. Halverwege de tweede helft kwam FC Magdeburg op voorsprong nadat een goede voorzet door Michiel Niemeyer onberispelijk met een doelpunt werd afgerond. 1-2.

Een minuut later had FC Magdeburg de wedstrijd snel in het slot kunnen gooien maar een inzet spatte op de deklat uiteen. SV Meppen probeerde daarna met een aantal verse krachten en met veel inzet nog iets aan de achterstand te doen, maar nadat Nico Granatowski een afvallende bal hoog over het doel van FC Magdeburg knalde was het een gelopen zaak. Eindstand derhalve 1-2. (zie ook het fotoboek)