Eerste overwinning voor SV Meppen

ROSTOCK - SV Meppen pakte zaterdagmiddag in Rostock voor 12300 toeschouwers de eerste overwinning in de 3e Bundesliga. Na een ruststand van 0-0 won de promovendus met 2-1 van Hansa Rostock. In de eerste helft werd er niet gescoord en werd SV Meppen wel al een beetje in het zadel geholpen door een rode kaart bij het iets beter spelende Hansa Rostock.

SV Meppen trainer Christian Neidhart was na afloop ook zeker niet tevreden over de eerste drie kwartier ondanks dat de ploeg de laatste weken toch wel veel inzet heeft getoond, maar nam met veel plezier de drie punten mee terug naar Meppen.

In de tweede helft ging SV Meppen op jacht om de overtal situatie te verzilveren. In de 51e minuut was het spits Benjamin Girth die SV Meppen op een 1-0 voorsprong wist te zetten. Hansa Rostock bleef ook in ondertal niet echt de mindere en dat vertaald zich een kwartier later in de gelijkmaker via Marcel Ziemer.

Weer leek SV Meppen een voorsprong niet vast te kunnen houden, maar deze keer viel het dubbeltje in de slotfase toch nog de goede kant op. Het was Nico Granatowski die met zijn treffer de eerste overwinning voor SV Meppen veilig stelde. Eindstand 1-2.

Net als afgelopen woensdag tegen FC Magdenburg scoorde Benjamin Girth voor de mannen uit Meppen.

SV Meppen speelt op vrijdag 18 augustus de volgende wedstrijd en dan is FSV Zwickau om 19.00 uur de tegenstander in de Hansch-Arena.