FC Emmen moet nog weekje geduld hebben om kampioenschap te vieren

EMMEN - FC Emmen begon nadat Roda JC vanaf de richting het doel van Miche; Brouwer te gaan maar FC Emmen nam dez eaanval snel over en kreeg via Karchouch als snel een kans maar zijn schot vanaf de zestien was te slap om het de Roda doelman Rody de Boer moeiljk te maken. Enkele minuten later was het wel raak nadat Jari Vlak op het middenveld de bal veroverde en breed legde op Jasin Assehnoun die de bal op zijn beurt in de linker beneden hoek plaatste. 1-0.

Na een kwartier spelen had Reda Karchouch de wedstrijd al vroegtijdig in het slot kunnen zetten, maar verzuimde twee keer binnen een minuut de trekker over te halen. In de 36e minuut kwam kwam Miguel Araujo net een teenlengte tekort om de bal uit een voorzet van Reda Karchouch binnen te tikken. in de volgende aanval brak Reda Karchouch door maar werd op de rand van de zestien onderuit getrokken. Het gevolg was een rode kaart voor Roda aanvoerder Richard Jensen. De daaropvolgende vrije bal van Mendes ging hoog over en gingen de spelers met een 1-0 voorsprong naar de kleedkamer.

In de tweede helft probeerde FC Emmen de 1-0 voorsprong verder uit te bouwen, maar in een overtalsituatie door de rode kaart van Jensen, was het eigenlijk nog moeilijker dan verwacht. Via snelle counters kwamen de Limburgers er een paar keer goed uit maar dan stond er net als in veel voorgaande wedstrijden altijd nog Michael Brouwers om een tegentreffer te voorkomen. Uiteindelijk waren het de invallers Lucas Bernadou die de voorzet gaf en Metehan Güclü die scoorde, er voor zorgden dat in de 77e minuut uiteindelijk nog wel 2-0 werd. Na het laatste fluitsignaal was het in Stadion De Oude Meerdijk wachten en wachten omdat het bij FC Den Bosch – FC Volendam 1-2 stond en de wedstrijd was gestaakt, maar uiteindelijk eindigde in een 2-1 overwinning voor Volendam. Volgende week moet het dan maar gebeuren in de uitewedstrijd bij FC Eindhoven.

De kampioensschaal wordt gebracht door de KNVB directeur Marianne van Leeuwen , maar kan na de wedstrijd weer worden meegenomen.

Doelpuntenmaker El Azzouzi wordt door zijn medespelers omhelst (Foto Bennie Wolbers)

Dick Lukkien en voorzitter Ronald Lubbers wachten gespannen op bericht uit Den Bosch. Zie ook het fotoboek