Handbal

Goede overwinning heren Pals groep E&O

EMMEN - De heren van Pals groep E&O hebben het oefenduel woensdag tegen het sterke VFL Edewecht met 36 ? 32 gewonnen. Tegen de ploeg uit de 2e bundesliga waren Erik Huizing en Iso Sluijters met beiden zes treffers de topscoorders.
Reageer!

Versterking voor Dames DOS

EMMER COMPASCUUM - De dames van DOS uit Emmer-Compascuum hebben zich op de valreep nog versterkt met Fragette Jagt. De 15-jarige cirkelloopster speelde vorig seizoen voor HARO uit Rotterdam in de hoofklasse B en maakt inmiddels deel uit de nationale Youth selectie.
Reageer!

Fokke de Vries handbaltoernooi Hurry Up

ZWARTEMEER - Op zaterdag 22 augustus en zondag 23 augustus vind het jaarlijkse Fokke de Vries Handbal toernooi plaats in sporthal de Eendracht te Zwartemeer. Na de feestvreugde na het behalen van het kampioenschap in de eerste divisie maken de heren zich op voor de zeer zware competitie in de ere divisie. Ook voor de dames zal het een spannende competitie zijn met als inzet het kampioenschap. Het afgelopen seizoen eindigden de dames op de tweede plaats.
Reageer!

Dames Huyser E&O winnen toernooi in Bremen

Met het winnen van het Werder Bremen toernooi hebben de dames een succesvolle vierdaagse trainingsstage in Duitsland afgesloten. Op de slotdag stond er een toernooi op het programma met deelname van MTV Rohrsen, Werder Bremen 2 en HSG Heidmark. De uitslagen waren als volgt:
Reageer!

Pals groep E&O knokt zich naar overwinning

EMMEN - Voor de tweede keer binnen een week stonden Pals groep E&O en het Duitse Ibbenburen tegen over elkaar. Dit keer met Emmen als speellocatie. Voor de tweede keer ook eindigde de wedstrijd in een overwinning voor de ploeg van trainer/coach Peter Portengen, 32 - 30 Het was een zwaar bevochten zege in de Ben Kwijt Arena. Naast de zes Jong Oranje gangers ontbraken Niek Bezoen en Karim Tamim ook nog eens vanwege blessures. Tot aan de 20ste minuut ging het gelijk op, 11 ? 11. Vervolgens namen de gasten afstand, 11 ? 14. E&O kwam nog iets terug maar kon niet voorkomen dat het met een achterstand (15 ? 16) de rust in ging.
Reageer!

Nederland te sterk voor Wit Rusland

De Juniors hebben hun plaatsingswedstrijd tegen Wit Rusland op overtuigende wijze weten te winnen. De basis voor deze toch wel aansprekende overwinning werd in de eerste helft gelegd. De mannen van Gino Smits begonnen sterk aan deze wedstrijd. De Wit Russen hebben slechts ??n keer aan de goede kant van de score gestaan: 0-1. Daarna nam Nederland het heft in handen. Met snel en gevarieerd aanvalsspel werd de tegenstander overbluft, dit resulteerde in een voorsprong van 13-9 halverwege en de uiteindelijke ruststand van 21-17. Het aanvalsrendement van de Nederlandse ploeg lag in de eerste 30 minuten op 72%.
Reageer!

Dames Huyser E&O spelen gelijk op trainingskamp

BREMEN - De dames van Huyser E&O hebben op de eerste dag van het trainingskamp in het Duitse Bremen met 24 ? 24 gelijk gespeeld tegen Werder Bremen. Topscoorders aan Emmense kant waren Muri?l Messchaert met 7, Nicole Kooiker met 5 en Thorey Rosa Stefansdottir met 4 treffers. Zondagavond keren de dames terug in Emmen. De eerste competitiewedstrijd staat voor zaterdag 29 augustus op de agenda wanneer B.F.C. om 20.00 uur te gast is in de Ben Kwijt Arena in Emmen.
Reageer!

Pals groep E&O verliest in Duitsland

AURICH - De heren van Pals groep E&O hebben het niet weten te redden in en tegen Aurich. In Duitsland werd na een 20 ? 14 ruststand met 35 ? 30 verloren. Net als in het oefenduel tegen Ibbenburen van afgelopen zaterdag lag de zwakte van de formatie uit Emmen in de eerste helft. Trainer/Coach Peter Portengen moest het doen zonder linkerhoekspeler Niek Bezoen die kampt met een blessure aan de linkervoet. Tommie Falke was de vervanger van Bezoen en deed dat zeker niet onverdienstelijk. Hij werd topscoorder aan Emmense kant met tien treffers. Het volgende oefenduel is komende vrijdag. Dan is het Duitse Ibbenburen te gast in de Emmer Ben Kwijt Arena. Aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis.
Reageer!

Huyser E&O wint, verliest en speelt gelijk

EMMEN - De dames van Huyser E&O kwamen het afgelopen weekend in drie oefenduels voor het eerst echt in actie. Het eerste duel, zaterdag tegen Venus Nieuwegein, eindigde in een gelijkspel, 18 ? 18. Vervolgens was er een 31 ? 22 tegen Werder Bremen. Een dag later namen de Duitse dames revanche door met 18 ? 22 te winnen. De komst overigens van Werder Bremen werd mede mogelijk gemaakt door het Eden Hotel Emmen. Donderdag vertrekt het team van trainer/coach Joop Fiege voor een vierdaagse trainingstage naar Duitsland (Bremen)
Reageer!

Oranje verliest laatste groepswedstrijd

EMMEN - De Heren Juniors hebben de voorrondefase afgesloten met een te verwachten nederlaag. De winnaar van poule C Slovenie was op relatief eenvouduge wijze te sterk voor Nederland: 37-30. Bondscoach Gino Smits wilde tegen de Slovenen vooral de spelers die in de eerste vier wedstrijden wat minder speeltijd hadden gekregen vol aan de bak laten gaan, en niet toevallig had de Sloveense coach hetzelfde besloten. Zo ontspon er zich een wat matte wedstrijd, vooral in defensief opzicht, van beide kanten. Wat wel duidelijk werd is dat Oranje alleen een maximaal resultaat van zichzelf mag verwachten wanneer het vol geconcentreerd de wedstrijd ingaat.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda