Itass DTK'70 wint laatste thuiswedstrijd

KLAZIENAVEEN - In de laatste thuiswedstrijd in de eredivisie heeft Itass DTK'70 in een waar spektakelstuk gewonnen van Smash'70 uit Hattem. Op voorhand was er geen duidelijke favoriet en was de verwachting dat beide teams elkaar niet veel zouden toegeven. Aan het eind van twee en half uur tafeltennis trok het team uit Klazienaveen aan het langste eind. De wedstrijd was voor het thuisspelende team extra bijzonder aangezien het team naar jarenlang toptafeltennis volgend jaar niet meer actief is op het hoogste niveau.


Na jaren van eredivisie tafeltennis zal vanaf volgend seizoen er geen eredivisietafeltennis meer zijn in Klazienaveen. De wedstrijd werd een waar spektakelstuk. Voor de pauze ging het scoreverloop volgens verwachting. Yannick Vostes rekende namens Itass DTK'70 eenvoudig af met Martijn de Vries en Viktor Brodd rekende namens

Smash'70 ook eenvoudig af met Barry Wijers. Na de pauze was het aan Koen Hageraats en Michel de Boer om een belangrijke stap te zetten in het duel. Hageraats wist het De Boer bij tijd en wijle lastig te maken, maar kon op de beslissende momenten niet toeslaan. De Boer wist met zijn ervaring de partij met een 0-3 overwinning binnen te slepen en Smash'70 op een 1-2 voorsprong te zetten. Door de overwinning van De Boer moesten de overige twee partijen door Itass DTK'70 gewonnen worden om het eerste thuisduel in de halve finale te winnen. Yannick Vostes moest het opnemen tegen Viktor Brodd. Brodd had in de reguliere competitie tweemaal van Vostes gewonnen en is in Nederland nog ongeslagen.

Vostes moest de eerste game nog met het kleinst mogelijke verschil laten aan Brodd, maar daarna ging de Belg helemaal los. In een hoogstaand duel wist Vostes Brodd met 3-1 te verslaan en daarmee was een alles beslissende partij tussen Barry Wijers en Martijn de Vries noodzakelijk om een winnaar te gaan bepalen. Wijers speelde niet zijn beste wedstijd en moest zich terug knokken van een 2-1 achterstand. De vierde game werd een prooi voor Wijers en uiteindelijk was een vijfde game nodig om het duel te beslissen.

Wijers kwam redelijk eenvoudig voor met 4-1, maar liep daarna achter de feiten aan. Met een 10-8 voorsprong was het aan De Vries om het duel te beslissen, maar Wijers knokte zich opnieuw terug. Aan het eind van twee en half uur tafeltennis was het Wijers die op 12-11 het matchpoint benutte.

Voorzitter van de topsportcommissie Hendrikus Velzing kijkt terug op een prachtig tafeltenissavond. "De wedstrijd had alles in zich en was reclame voor de tafeltennis en we zijn trots dat we op deze manier onze allerlaatste thuiswedstrijd op het hoogste niveau hebben kunnen afsluiten. We willen afscheid nemen met de landstitel en daar gaan we vol voor." Door de overwinning staat Itass DTK'70 met 1-0 voor in de playoffs. Er wordt gespeeld in een best of three systeem. De uitwedstrijd is op 4 mei en indien er beslissende derde wedstrijd nodig is, zal deze op 11 mei worden gespeeld.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda