Judo

Hessel Smit pakt goud tijdens Special Olympics

ENSCHEDE - Dit weekend waren de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente. Ruim 2300 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen en buitenland gingen de sportieve strijd met elkaar aan in de 24 verschillende sportonderdelen. Hessel Smit was een deelnemer bij het onderdeel judo. In de Dijkman sporthal te Enschede kwam de judoka uit Emmen met 4 gespeelde wedstrijden en 3 gewonnen op het erepodium met de gouden medaille voor de eerste plaats.

Judoka Dave van Lier pakt brons tijdens Ijselmonde Cup.

KAMPEN - De 28 jarige Dave van Lier uit Emmen kwam als 3e uit de strijd om de Ijselmonde Cup in Kampen. In zijn klasse tot 90 kg. was de judoka van judovereniging Vos goed bezig. Alleen tegen de latere kampioen verloor hij in een spannende wedstrijd. Hij maakte dit foutje goed door in de herkansing zijn verdere wedstrijden met vol punt te winnen. De strijd om de derde plaats was snel beslist. Met twee knappe werptechnieken was er veel bewondering voor zijn acties. Opmerkelijk was dat de klasse tot 90 kg. met 15 deelnemers goed bezet was.

Goud voor Hessel Smit tijdens het Special Needs World Judo Games 2022.

BEVERWIJK - Na een lange tijd van corona was het eindelijk weer eens zover. Het organiseren van judo toernooien kreeg weer groen licht. Het eerste internationaal toernooi stond afgelopen zaterdag 3 april in de agenda van de A-judoka ( voormalig G-judo) Hessel Smit van judo vereniging Vos. Het Special Needs World Judo Games 2022 Beng toernooi te Beverwijk.

Floor Maats pakt Nederlandse juniorentitel -52 kg

DORDRECHT - Floor Maats (18) uit Emmen heeft in Dordrecht de Nederlandse juniorentitel veroverd in de klasse tot 52 kilo. Eerder won ze al eens zilver en brons. Supervet, reageert Maats. Omdat er veel judoka's zijn overgestapt naar de klasse tot 57 kilo had ik er wel vertrouwen in dat ik dit zou kunnen. Maar dan moet je het nog wel even doen. En dan is het toch een mooie verrassing.