Judo

Judoka Angelo Kleinjan goed in Beilen

BEILEN - Angelo Kleinjan is in Beilen?winnaar geworden van de seniorenklasse tot 66 kg. Met knappe ippons liet de judoka van Vos zien dat hij op dit moment in uitstekende vorm verkeerd. Hoewel het vorige week in Belgi? niet helemaal goed ging toonde hij daar ook al zijn goede vorm. Aanvallend judo is zijn stijl geworden en dat levert resultaten op. De kleine groep judoka,s van Vos die deelnam in Beilen kwamen bijna allemaal op het erepodium. Een 2e plaats was er voor Yannick Leenders, Gijs Engels, Iwan Leegte en Naomi Kuhl.

Natasja Meijer wordt kampioen in Ingelmunster te Belgie.

INGELMUNSTER - Natasja Meijer is bij de dames senioren winnaar geworden van het internationaal judotoernooi te Ingelmunster. Na afwezigheid van bijna 1 jaar op de wedstrijdmat maakte de judoka van Vos haar succesvol?rentree tijdens dit sterk bezette toernooi. Makkelijk ging het nog niet, maar Delahaye (Frankrijk),Francois (Belgi?) en Maertens ( Belgi?) ondervonden dat Meijer nog niet is afgeschreven.

Podiumplaatsen voor Kimberley en Jeffrey Klein

TWEEDE EXLOERMOND - Kimberley Klein van Judoschool Veendam won met grote overmacht het Juveko toernooi in Tweede Exloermond. Na vier judopartijen te hebben gejudoot en alles wist te winnen met vol ippon werd Kimberley kampioen in de gewichtsklasse - 52 kilo tot 17 jaar. Haar broer Jeffrey Klein deed het in de aanloop van het NK iets rustiger aan en werd 3e.

Goud voor Jeffrey Klein tijdens noordelijk kampioenschap Judo

SCHEEMDA - Jeffrey Klein uit Emmen, lid van judoschool Veendam, heeft zondagmiddag een eerste plaats behaald op het noordlijke district kampioenschappen - 17 in Scheemda en is hiermee geplaatss voor de NK in Tilburg. Zus Kimberley Klein maakte het feest compleet door in een voor haar te zware klasse op een gedeelde derde plaats te eindigden. De belangrijkste eindstanden:

Judomeiden Vos noordelijk kampioenschap

De noordelijke districtskampioenschappen judo tot 17 jaar leverde judovereniging Vos 2 kampioenen op. In de klasse tot 52 kg. was Vera Oosterhuis voor iedereen te sterk. De Friese judoka, s Natasja Ausma en Carla Jansen werden beide met ippon verslagen door het judotalent uit Klazienaveen. De finale tegen Leonie Kuntzel uit Groningen leek vooraf een spannende strijd te worden. Vera Oosterhuis maakte echter in korte tijd een ijzersterke houdgreep. Kuntzel kon hier niet meer uitkomen en Oosterhuis werd hiermede noordelijk kampioen.