Brons voor Breider en Zilver voor Lubben op Open Holstein

EMMEN ? Afgelopen zaterdag werd in het Duitse Neumunster voor de 11e keer de Holstein Open georganiseerd voor de senioren judoka?s.
De Emmense judoka’s Janien Lubben en Niels Breider waren op dit internationale toernooi beide goed voor een medaille. Janien Lubben was in de klasse tot 63kg. goed op dreef en won o.a in de kwartfinale van de WK-deelneemster uit Malta. In de finale mocht Lubben aantreden tegen de kampioen van Groot Brittannië, Kate Walker. De finale ging gelijk op, Lubben kon zelfs de betere genoemd worden. Echter maakte Lubben in de slotfase van de partij nog aanval die door de Britse werd overgenomen dit kostte Lubben de overwinning, maar behaalde hiermee wel een mooie tweede plaats in het sterke deelnemersveld. Niels Breider, uitkomend in de klasse tot 100kg. deed het als junior in het seniorencircuit zeer goed. Hij bood de oudere mannen goed weerstand en wist met goed en sterk judo een bronzen medaille te behalen. Roelinke Lubben, eveneens uit Emmen, won haar eerste partij, maar werd later in de voorrondes  uitgeschakeld door de latere nummer 3 van het toernooi.