Korfbal

?Toyota Lunenborg Schoolkorfbaltoernooi? Basisscholen

Van 11 mei tot en met 14 mei 2009 wordt het ?Toyota Lunenborg Schoolkorfbaltoernooi? gehouden. Tijdens dit toernooi strijden weer meer dan 90 teams van de basisscholen uit de Gemeente Emmen wie zich een jaar lang kampioen mag noemen en wie de Gemeente Emmen gaat vertegenwoordigen in de provinciale editie. De Diedeldoorn, de winnaar van een heel spannende finale van afgelopen jaar, gaat in ieder geval de titel verdedigen.
Reageer!

DOS-heren promoveren naar de regioklasse.

BORGER - In een fysiek harde wedstrijd met als inzet promotie naar de regioklasse, wist DOS tegen de opponent Hazewind de rust te bewaren en de wedstrijd winnend af te sluiten. Hazewind had hun huiswerk goed gedaan en zette vanaf de eerste minuut mandekking op Sander Greevink, de linkshandige topschutter van DOS. Dit veroorzaakte toch ietwat verwarring in het aanvalsspel van DOS, en men had even nodig om van tactiek te veranderen.
Reageer!

Beachkorfbal Lemmer stopt

LEMMER - Door diverse organisatorische problemen (financi?le middelen, medewerking gemeente, afnemende belangstelling deelnemers) heeft de Beachkorfbal commissie besloten om, na 15 succesvolle edities, te stoppen met de organisatie van het Beach Korfbal toernooi te Lemmer. Het toernooi van 20 juni 2009 op het Lemster strand gaat dus niet door.
Reageer!

Jeugd MIA Nederlands kampioen

WOLVEGA - Het NK B-jeugd dat zaterdag in Wolvega werd afgewerkt kende een goed en sportief verloop. Alle partijen waren zeer aan elkaar gewaagd. De laatste wedstrijden in de poule waren maatgevend voor de standen. De ploegen van Antilopen, Blauw-Wit, Vriendenschaar, Rust Roest en MIA hebben zich geplaatst voor de hoofdklasse volgend seizoen.
Reageer!

Beslissingswedstrijd DFD - Oerterp

DRACHTEN - In de overgangsklasse A is na 14 speelronden nog steeds geen beslissing gevallen welke korfbalploeg naast Victum/ICGN zal degraderen naar de eerste klasse. Uit de beslissingswedstrijd tussen KV DFD uit Oenkerk en KV Oerterp uit Ureterp zal de tweede degradant gaan komen.
Reageer!

Districtfinales in Drachten

DRACHTEN - Afgelopen zaterdag waren de districtfinales van het district Noord in de korfbalhal van KV Drachten/Van der Wiel. De winnaars van deze finales mogen komende zaterdag hun opwachting maken op de Nederlandse Districtskampioenschappen. De wedstrijd bij de C-aspiranten was zeer eenzijdig doordat de jeugd van Hoogkerk fysiek sterker was dan de jeugd van LDODK. Hoogkerk speelde aanvallend niet groots, maar was verdedigend wel zeer alert. Hoogkerk C1 wist uiteindelijk met 5 - 0 van LDODK C1 te winnen. Helaas voor LDODK werd in de laatste minuten ook nog een strafworp gemist, waardoor zelfs de eer niet gered kon worden.
Reageer!

Wedstrijden Districtfinales bekend

Zaterdag 21 maart staan de topwedstrijden van het district Noord op het programma. Deze wedstrijden bij de C-aspiranten, B-aspiranten en A-junioren worden gespeeld in de korfbalhal van KV Drachten/Van der Wiel. Inmiddels is het volledige programma bekend:
Reageer!

Nederlands korfbalkampioenschap B-Jeugd

WOLVEGA - Op zaterdag 28 maart zal korfbalvereniging SIOS uit Wolvega het Nederlands Kampioenschap B-jeugd organiseren. De 8 sterkste B-teams uit Nederland zullen naar Wolvega komen. In de sporthallen de Olde en Nije Steense zal deze aantrekkelijke competitie worden gespeeld. De 8 teams komen uit de winnaars van de 1e klasse uit de districten Noord, Zuid, Noord-West (2-maal), Zuidwest (2-maal) en Oost (2-maal).
Reageer!

EKC?2000 blijft in race om kampioenschap.

EMMEN - EKC 2000 heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan om in en tegen Emmeloord met ruime cijfers te winnen terwijl directe concurrent Hellas de kans op het kampioenschap liet liggen.
Reageer!

EKC 2000 zet zegereeks voort.

EMMEN - EKC 2000 heeft afgelopen zaterdag in een goed gevulde sporthal Bargeres Rood Wit verslagen. De Emmense korfballers kwamen, na een kleine onderbreking van 2 weken, moeizaam uit de startblokken. Vanaf het begin van de wedstrijd wist EKC de zwakkere tegenstander wel onder druk te zetten.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda