FC Emmen C1 wint derby van VV Emmen C1

EMMEN - De resultaten van de jeugd van FC Emmen.

ACV A1-FC Emmen A1 0-2
Het was bitter koud in Assen, het speelveld was verre van ideaal en de thuisclub wilde alleen maar doelpunten voorkomen: alles bij elkaar opgeteld was het onvoldoende voor een aangename middag. Maar de 2-0 zege voor FC Emmen A1 vergoedde het verblijf in Assen voor de gasten nog enigzins. Te meer omdat voornaamste concurrent Olde Veste '54 twee punten liet liggen tegen die andere Asser club. De eerste helft werd met 0-0 afgesloten en na de pauze was bij FC Emmen Jos Smidt in het veld gekomen voor Niels Grevink die een bal in het gezicht had gekregen en het niet heel helder meer zag. Smidt was het vervolgens die de score open brak. De pass in de 56e minuut kwam van Matthijs Hensens en Jos Smidt tikte binnen: 0-1. De tweede treffer van de Emmenaren was het werk van Ahmed Ndayisaba die een soloren afsloot met een bekeken slot. Rest nog te vermelden dat Junior Albertus bij de Emmenaren een prima rol vertolkte.
FC Emmen A1:
Schrik; Berens (53. Ndayisaba), Nijkamp, Komduur, Bangura, Mulder, Grevink (46. Smidt), Hensens, Reinders, Padding.

FC Emmen B1- Roda '46 B1 4-0
Koploper FC Emmen B1 had betrekkelijk weinig moeite met het bezoekende Roda '46 uit Leusden. Omdat met Be Quick B1 de voornaamste concurrent ook won veranderde aan de kop in de tweede divisie niets. De volgfende week staat het titatengevecht tussen Be Quick 1887 B1 en FC Emmen B1 op het programma. Tegen Roda '46 stond de thuisploeg na een helft spelen op een comfortabele 3-0 voorsprong. Rogier Luiken opende al na drie minuten de score waarna Kjelt Engbers (20e) en Nande Wielink (22e) voor de 3-0 tussenstand zorgde. Na rust zakte het spelpeil aan Emmer zijde en het scoren bleef beperkt tot de 4-0 vijf minuten voor tijd door invaller Dorjani van der Heide.
FC Emmen B1:
Scherpen; Sliedrecht, Wielink, Van Dijk, Berends, Jochem Scholten (51. Bijlsma), Bos (72. Hindriks), Luiken (51. Fokke), Ngendakumana, Engbers (72. Van der Heide), Jan Scholten (51. Van den Berg).

Emmen C1-FC Emmen C1 1-3
Een zeer nuttige zege voor FC Emmen C1 dat bij de bovenste drie in de tweede divisie wil eindigen. Omdat nummer vier Be Quick C1 niet verder kwam dan een gelijkspel tegen stadgenoot GVAV Rapiditas bedraagt het verschil nu drie punten in het voordeel van de ploeg van coach Said Bakkati. Het was wel een zwaar bevochten overwinning tegen een bij vlagen goed spelend elftal van de amateurvereniging Emmen. Dat leek aanvankelijk niet zo omdat FC Emmen C1 al na dertig seconden op 0-1 kwam toen zo maar door de verdediging van Emmen C1 kon worden gewandeld met Thijs Dallinga het laatst aan de bal. Een tweede treffer bleef echter lang uit. De thuisclub (Emmen C1) kreeg ook kansen o.a. door Guus Nijboer die na een klein half uur alleen voor doelman Robin Jalving opdook maar niet kon passeren. Kort voor rust sloeg FC Emmen C1 echter alsnog een gat van twee treffers toen Ruben Roosken de stand naar 0-2 tilde. Guus Nijboer was kort na rust opnieuw gevaarlijk toen een voorzet van hem op de lat kwam. Het bleef aardig op en neer gaan en het werd nog spannend toen na ruim een uur spelen Mike Duinkerken tot 1-2 verkleinde. Toen vier minuten later Ruben Roosken een counter perfect afwerkte was de strijd echter gestreden: 1-3.
FC Emmen C1:
Jalving; Knol, De Vries (45. Zwaagstra), Shane Dokter (65. Brand), Scholte, Verheul, alderink (65. Ebbinge), Timmerman, Oosting, Dallinga (55. Van der Vlag), Roosken.

Bas Aalderink (links) kijkt wat er van zijn pass terecht komt.

Thijs Dallinga (links) in duel met John Bijkerk (17)

Emmen C1 aanvoerder Rolf Kayser probeert Thijs Dallinga van de bal te houden.

Thijs Oosting (links) gaat buiten om.

sc Heerenveen D1-FC Emmen D1 2-0
De eerste helft begon sc Heerenveen furieus. Het zette FC Emmen flink onder druk. SC Heerenveen creëerde echter te weinig kansen om aanspraak te kunnen maken op een voorsprong. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand. Na de rust kwam FC Emmen beter uit de startblokken, maar sc Heerenveen kreeg een paar hele goed kansen. Met kunst en vliegwerk werd het doel schoon gehouden. Op een gegeven moment ging Heerenveen achterin 1 op 1 spelen. FC Emmen kreeg daardoor meer ruimte en kansen. In de 58e minuut kwam Lars Dijk tot een heel goed schot. Het belandde echter op de paal. In de snelle tegenstoot kon sc Heerenveen de 1-0 laten aantekenen. FC Emmen liep een knauw op maar ging toch door. Jerany Lie a Lien kreeg een grote kans, waarbij de keeper hem onreglementair stopte. De scheidsrechter wuifde het weg en Heerenveen kon snel omschakelen en scoorde in de 61e minuut de 2-0.
FC Emmen D1:
Justin van der Werff, Bas Seubers (Milan Oelen), Bjorn Klaassens, Luke Dokter, Toine Slor (Stef Jagt), Bjørn Plaggenborg (Andrej Alilovic), Jerany Lie a Lien, Lars Dijk, Jeroen Welles (Quincy Gall), Rowin Schuiling, Leon Draisma (Vince Abad)

vv Heerenveen D1-FC Emmen D2 1-1
FC Emmen D2 speelde een slordige wedstrijd waarin het wel de bovenliggende partij was. Toch kwam Heerenveen uit een corner op 1-0 en moest FC Emmen in de achtervolging. Vlak voor rust kwam FC Emmen D2 op 1-1 door Joey Roufs die een kopbal van Tim Mulder binnen tikte. Na de rust was het één richtingverkeer naar het doel van de thuisploeg waarbij FC Emmen pech had dat de gelijkmaker niet viel. Dus liet het dure punten liggen in de strijd om de bovenste plekken.
FC Emmen D2:
Beks: Jakobs, Bulder, IJpelaar, Mulder, Hulshof, De Jonge (Sieljes), Roufs, De Vries (Fransen, Dani Jansen), Nijgh, Sem Jansen (Dries).

Emmen E1/FC Emmen E1-HZVV E1 11-1
FC Emmen E1 speelde matig combinatievoetbal, vond zelden de vrije man en paste zich teveel aan aan de matige tegenstander. Ondanks dat kwam FC Emmen E1 geen moment in de problemen en werd ruim gewonnen. Florian Zegeri en Kas Lamberink waren gedeeld topscorer met 3 goals, de overigedoelpunten werden gescoord door Lars Meijer 2, Piet Teuben 2 en Melvin Falke 1.

Olyphia E1-Emmen E3/FC Emmen E2 2-1