SVBO troeft Hoogeveen af

BARGER OOSTERVELD - SVBO heeft de topper thuis tegen Hoogeveen weten te winnen. Op een zwaar veld, dat nu inmiddels meer weg heeft van een modderbad, won SVBO na een 1-0 ruststand, met 2-1.

Beide ploegen kregen wat mogelijkheden, al was het Wielens die met een fraaie vrije trap de 1-0 maakte wat ook de ruststand was. Na rust kon de goal aan beide kanten vallen, maar was het wederom SVBO dat als eerste scoorde. Rean Bolk zette SVBO in de 84e minuut op 2-0. Het leek nog even spannend te worden in de blessuretijd, want Stefan Kuper maakte wat ongelukkig het eigen doelpunt, maar SVBO kwam niet meer in de problemen en won dus met 2-1.

SVBO begon met de volgende 11 spelers. Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Rene Wolbers, Stefan Kuper, Robin Heijne, Martin Bauerhuit, Davy Wessels, Ruben Kaiser, Maarten Wielens, Erwin Sikkes en Rean Bolk.
De wisselspelers waren Rob Appeldorn, Erwin Schipper, Dylan Wessels en Ruben de Munnik.

Het was nog even de vraag of de wedstrijd wel doorgang vond. Er viel al een hoop regen en het doelgebied was niet al te best. Scheidsrechter Aalders vond het veld goed genoeg en om 14.00 uur werd er dan ook afgetrapt. De eerste mogelijkheid was voor SVBO. Een vrije bal van een meter of 30. Rene Wolbers schoot hard op doel met een stuit onderweg.

Het veld was erg nat en dus kon de bal nog eens raar doorstuiten. Echter pakte doelman Benjamins van Hoogeveen de bal klemvast. Uit een lange bal van diezelfde Benjamins, was de timing van Heijne niet goed en kon Manning alleen af op doelman Lennon Ebeltjes. Manning schoot hard en laag, maar Ebeltjes wist goed te redden. Daarna een goede kans voor SVBO. Over de rechterkant gaf Wielens laag voor, Sikkes schoot op doel, maar zag Benjamins redden. Uit de hoekschop schoot Kaiser op doel, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door de Hoogeveen verdediger.

Aan de andere kant werd Hoogeveen gevaarlijk met een voorzet vanaf rechts. Alleen was het Santing van Hoogeveen die de bal niet in het doel kon koppen en uiteindelijk voorlangs kopte. Wederom werd SVBO gevaarlijk uit een vrije bal van Rene Wolbers. Het was weer een meter of 30, maar het was weer het proberend waard. Alleen had doelman Benjamins wederom de bal klemvast. Aan de andere kant was Santing van Hoogeveen weer gevaarlijk, maar hij schoot ditmaal net langs de paal.

Toch kwam SVBO op 1-0 en ook dit kwam uit een vrije bal. Maarten Wielens schoot de bal prachtig in de verre bovenhoek, binnen kant paal en doelman Benjamins was kansloos. SVBO dus op 1-0. Het veld was erg zwaar en slecht en goed voetbal was ook niet mogelijk. Beide ploegen hanteerden vaak wat de lange bal, waardoor er veel duels uitgevochten moesten worden. SVBO was vaak de winnaar van de duels en was net iets scherper dan de gasten.

Wederom werd SVBO gevaarlijk uit een vrije bal van een meter of 30. Het was weer Maarten Wielens, maar via de muur zeilde de bal net langs de verkeerde kant van de paal. 1-0 was ook de ruststand.

Na rust was het iets minder spectaculair als voor rust. In het begin gebeurde er ook niet heel veel. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg over de rechterkant, alleen kwam de lage voorzet van Scholtens net niet bij Ruben Kaiser terecht. De volgende mogelijkheid was ook weer van SVBO. Maarten Wielens schoot hard uit een vrije trap, maar zag Benjamins in twee instanties redden.

Voor Hoogeveen was Vreeling gevaarlijk met een schot van ongeveer 11 meter, maar hij zag doelman Lennon Ebeltjes van SVBO redden door de bal klemvast te pakken. Hoogeveen kwam wel iets meer naar voren en werd wat gevaarlijker met de lange ballen richting de vleugels. Ook Manning werd bediend met een lange bal, maar zijn schot met links ging naast. Uit een counter opende Ruben Kaiser van rechts naar links richting Robin Heijne.

Doelman Benjamins vloog zijn doel uit met een halve omhaal, maar schoot die op de rug van Heijne. De bal kwam voor de voeten van Rean Bolk die uiteindelijk de bal in het lege doel schoot en SVBO zo dus op een 2-0 zette. Hoogeveen probeerde het nog eens met een schot van afstand, maar zag Ebeltjes redden. Toch werd het in blessuretijd nog 2-1.

Uit een hoekschop schoot Stefan Kuper, die Hartman van Hoogeveen de hele wedstrijd in het broekzakje had, de bal ongelukkig in eigen doel. SVBO kwam ondanks dat de laatste paar minuten niet meer in gevaar en na 95 minuten ongeveer floot de goed leidende scheidsrechter Aalders af.

SVBO wint zo dus de topper van Hoogeveen en lijkt klaar voor de kraker volgende week tegen SC Erica. Het veld werkte niet mee en het werd meer vechtvoetbal. SVBO won vaker de duels en was effectiever met het benutten van de kansen die het kreeg. Zo blijft SVBO dus meedoen in de strijd om de titel. Hoogeveen haakt voorlopig af en doet misschien wel definitief niet meer mee in de strijd om de titel.

Aanstaande zaterdag, 4 April speelt SVBO dus dé derby tegen SC Erica. Eerder dit seizoen won SVBO met 0-3 op Erica. De wedstrijd in Barger Oosterveld begint om 17.00 uur.