Bargeres kansloos tegen Zuidwolde

ZUIDWOLDE - Bargeres was kansloos tegen een goed voetballend Zuidwolde. Er waren zeker 2 momenten in de wedstrijd dat Bargeres nog opveerde. Bij de 2-1 en 3-2 leek Bargeres er nog een echte wedstrijd van te willen maken.

In beide gevallen werd binnen enkele minuten de voorsprong door Zuidwolde weer vergroot. De thuisploeg voetbalde goed maar ook Bargeres gaf de tegenstander veel ruimte en was zeker niet attent bij balverlies. Zo kwamen de eerste 2 goals van Zuidwolde tot stand na balverlies aan Bargeres zijde en stond de ploeg in de omschakeling niet goed. Met 4 doelpunten was Frans Capellen de topscorer van de wedstrijd. Uiteindelijk had de score nog veel hoger kunnen uitvallen want beide ploegen kregen nog kansen waardoor het voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd was.

In de eerste helft was het al na 9 minuten raak voor de thuisploeg. Een onderbroken aanval van Bargeres werd door de beste man van het veld Gerald Kreuze opgepakt en zijn dieptepass op Jarmo de Jonge werd vervolgens voor gezet en fraai afgerond door Frans Capellen, 1 – 0. Over en weer kwamen vervolgens goede kansen. Bargeres had de gelijkmaker moeten maken na een vrije trap van Reinier Visser op de geheel vrij staande Wouter Huizing maar Huizing schrok van de mogelijkheid en lepelde de bal naast het doel.

Aan de andere kant waren de aanvalsgolven van Zuidwolde. Voortdurend kon Gerald Kreuze opkomen op rechts en zijn voorzet werd in de 20ste minuut net gemist door Koert Bouman. Even later ging keeper Melvin de Vroet net onder een voorzet door van Frans Capellen waardoor Jarno de Jonge de bal zo in het doel kon werken maar de spits miste en werkte de bal over de achterlijn. Bargeres kreeg nog een goede kans nadat Hidde Rog in het centrum was vrij gespeeld maar zijn schot belandde op de prima keepende doelman van Zuidwolde, Jelmer Timmer.

Jorrit Visser kreeg zelfs voor een leeg doel een mogelijkheid maar de spits van Bargeres schoot tegen een inkomende verdediger. In de 31 ste minuut viel de 2 – 0. Een soortgelijke situatie als bij de eerste treffer waarbij Gerald Kreuze vanaf rechts vrij kon oprukken en de verdedigers van Bargeres weer te laat kwamen. Kreuze legde de bal keurig terug op Jarno de Jonge die alle tijd had om binnen te schieten.

De wedstrijd leek vervolgens te keren toen Jorrit Visser in de 16 meter onderuit gehaald werd na een voorzet van Reinier Visser en Bargeres een penalty kreeg toegewezen door de prima leidende scheidsrechter Wieger Stoetman uit Smilde. Wouter Huizing bracht Bargeres terug in de wedstrijd, 2 – 1. Nog geen minuut later ging de verdediging van Bargeres in de fout en moest scheidsrechter Stoetman opnieuw een penalty toekennen maar nu aan Zuidwolde. Deze werd benut door Frans Capellen, 3 – 1.

Na de rust een soortgelijk beeld met de beste kansen voor Zuidwolde. Bargeres vond echter opnieuw aansluiting na een schot van Wouter Huizing dat niet door keeper Jelmer Timmer onder controle werd gekregen waardoor Hidde Rog in de rebound de 3 – 2 kon aantekenen. Even leek het erop dat Bargeres terug zou komen in de wedstrijd echter ook nu lag slordig uitverdedigen aan de basis van de volgende treffer voor Zuidwolde. Frans Capellen mocht niet gehinderd door Bargeres verdedigers op de achterlijn voorzetten en in paniek werd de bal door de Bargeres verdediging in eigen doel gewerkt, 4 – 2.

Het was het breek punt in de wedstrijd en Zuidwolde kon vrij verder voetballen en Bargeres was verslagen. Vervolgens kregen Frans Capellen en Koert Bouman grote kansen om het doelsaldo verder op te voeren maar beide spitsen misten in de afwerking. Vervolgens viel het doek definitief na 2 treffers van Frans Capellen na voorzetten van resp. Matthijs Capellen en de ingevallen Ruben Kroezen. In de slotfase deed Bargeres nog iets terug na een voorzet van de ingevallen Gilles Jan Kalter maakte Pascal de Sevren Jacquet de derde treffer voor Bargeres.

Op slag van het eindsignaal maakte Wessel Buning de 7 – 3 na aangeven van Frans Capellen en was het feest voor Zuidwolde compleet. Bargeres is daarmee terug op de onderste plaats aangezien de concurrenten vandaag punten verzamelden. De thuiswedstrijd tegen Protos a.s. zaterdag zal dan ook gewonnen moeten worden om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Doelpuntenmakers: Frans Capellen 1 - 0, 31. Jarmo de Jonge 2 – 0, 38. Wouter Huizing 2 – 1, 39. Frans Capellen 3 – 1, 53. Hidde Rog 3 – 2, 58. Leon de Labije (e.d.) 4 – 2, 65. Frans Capellen 5 – 2, 79. Frans Capellen 6 – 2, 86. Pascal de Sevren Jacquet 6 – 3, 88. Wessel Buning 7 - 3.