WKE komt sneu weg tegen Lienden

EMMEN - Op een regenachtig en winderig sportpark Grote Geert hielden WKE en FC Lienden elkaar lange tijd in evenwicht. Misschien dat FC Lienden een ietsje overheersend was, maar echte kansen werden er niet gecreÃ

In de 43ste minuut claimde Lienden een strafschop, die ze niet kregen, echter een seconde later floot de scheidsrechter wel voor een elfmeter. Het leek voor de scheidsrechter een optelsom, waarbij minimaal opgemerkt kan worden dat de strafschop toch wel dubieus was. Abdel Loukili maakte geen fout en stuurde doelman Ramon Nijland de verkeerde hoek in. In de tegenstoot was het bijna 1-1 geworden, maar de inzet van de Guus de Vries werd van de doellijn gehaald. Rustsdtand 0-1

De tweede helft was het WKE dat het spel dicteerde en Lienden probeerde in de counter wat teweeg te brengen. Binnen 5 minuten kwam WKE op 1-1. Een voorzet van Jorrit Kunst bereikte Gilly Grot en die kopte beheerst binnen. Alles wat WKE was zat te wachten op een treffer van WKE en die was er ook bijna toen Orlando Smeekes verwoestend uithaalde en via de vingers van de doelman de lat trof. Ook Grot was nog dicht bij een treffer, maar zijn schot ging net naast de paal.

In de 80ste minuut kwam Lienden op een 2-1voorsprong. Mohammed Ajiach kreeg op rechts geheel vrijstaand (buitenspel?) aangespeeld en haalde vanaf de zijkant zo’n 2 meter binnen van het strafschopgebied verwoestend uit en de bal verdween in de verste hoek. WKE gooide toen alles naar voren, inclusief doelman Ramon Nijland, maar de stand bleef ongewijzigd. Eindstand 1-2.