DVC’59 weet weer wat winnen is.

NIEUW DORDRECHT - De belangen voor de wedstrijd van DVCâ

Ook deze wedstrijd kon DVC’59 nog niet in de sterkste opstelling beginnen. Nick Mink zat zijn laatste schorsing uit en ook Martin Siegers was geschorst. Tevens meldde Erwin Prummel voor de wedstrijd dat hij niet fit genoeg was om te spelen. Mede door deze absenties besloot coach Henderikus Mulder om zijn team in een iets meer aanvallend systeem te laten spelen, waarbij zowel Gert Mink en Roy Sibon bij balbezit een vrije rol kregen toebedacht. Nicky Wanders en Roy Moesker moesten de zijkanten belopen en de spitsen Damian Vos en Jeffrey Mink van aanvoer bedienen.

Deze speelwijze pakte ontzettend goed uit want binnen 12 minuten was de stand reeds 3 – 0 voor de mannen uit Nieuw-Dordrecht. Na 6 minuten ontglipte Roy Sibon aan zijn tegenstander en gaf een perfecte voorzet op de bij de 2e paal vrijstaande Nicky Wanders, die vervolgens haarfijn binnen kopte. Amper 2 minuten laten kwam de bal via Jeffrey Mink voor de voeten van Damian Vos, die zich niet bedacht en de bal langs keeper Ludwig schoot. In de 12e minuut was het wederom Roy Sibon, die een tegenstander passeerde en vanaf de rand 16 meter op doel schoot. Via een lichte touch van een Sleen-speler verdween de bal in het doel.

Hierna vervlakte het spel, DVC’59 nam wat gas terug en Sleen was onmachtig. Dit was deels ook te wijten aan DVC’59 verdedigers Kevin Moesker en Jeroen Hidding, die de beide Sleen spitsen onschadelijk maakten. De eerste helft kabbelde op deze wijze voort.
De 2e helft probeerde Sleen initiatief te nemen. Echter de ploeg was deze middag niet bij machte potten te breken. De beste kans kreeg Derek Slot in de 62e minuut. Na een overtreding van Jeroen Hidding in het strafschopgebied mocht hij voor Sleen een strafschop nemen. Met een goede reactie pareerde keeper Bert Tubben echter de penalty.

Henderikus Mulder bracht vervolgens A-junior Aron Arends in het veld voor de niet geheel fitte Damian Vos. Deze Arends kreeg vervolgens een tweetal mogelijkheden om te scoren maar zijn goede inzetten waren een prooi voor keeper Ludwig.

In de 75e minuut bracht Roy Sibon zijn ploeg wel op een 4 – 0 voorsprong met een secuur schot in de benedenhoek. Dat Sleen in de 80e minuut nog 4 – 1 scoorde is slechts voor de statistieken. DVC’59 smaakte weer het genoegen van een overwinning en kan nagenoeg prolongatie van het 3e klasseschap niet meer ontgaan.