Schoonebeek en KSC in evenwicht (1–1)

SCHOONEBEEK - Schoonebeek ontving mede-concurrent KSC in het rekenwerk op de ranglijst. De thuisploeg had een tik kunnen uitdelen aan de altijd lastige opponent KSC, maar men behaalde een moeizaam gelijkspel en moest zich daar ook nog tevreden meestellen.

KSC hanteerde vanaf de aanvang een afjagende tactiek en trof als meevaller een Schoonebeek dat steeds net te laat of niet scherp genoeg de duels aanging. Een verre uittrap van doelman Haandrikman in de 24e minuut werd opgepikt door John Borsboom; Justin Katuin kon hem niet afstoppen en schoof de KSC-er eerst nog op de rechterpaal, de terugspringende bal werd door hem binnen geprikt, 0-1.

Schoonebeek was niet op zijn scherpst en miste een stuk overtuiging en beleving. Dé kans op de gelijkmaker kwam uit onverwachte hoek, scheidsrechter Teuben constateerde hands van aanvoerder Kootstra, maar doelman Haandrikman keerde echter de strafschop van Jesper Swieters ten koste van een corner. Desondanks sleepte Schoonebeek nog een gelijkspel uit het vuur; in de 85e minuut kopte Niek Huser een corner van Edfrin Silvania fraai binnen, 1-1. Een minuut later schoot Edfrin Silvania nog hard naast.

De opleving bleek te laat te zijn. Het gelijke spel was wel het uiterste waar Schoonebeek recht op had, KSC bleek een degelijke tegenstander te zijn en nam een verdiend punt mee, mede dankzij het matige acteren van Schoonebeek.