Drenthina in slotfase langs Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - In de zaterdag 2e klasse J was Drenthina voor tweede keer in korte tijd de sterkste in de derby tegen Klazienaveen. Op sportpark De Planeeet werd het na een 1-2 ruststand uiteindelijk 2-3. Na een kwartiertje aftasten was het Drenthina die tegen de verhouding in op voorsprong kwam via Kees Plaatje.

Enkele minuten later was het opnieuw Kees Plaatje die de 0-2 op het scorebord kon laten zetten door de bal uit een voorzet binnen kopte. In dezelfde minuut had Klazienaveen een antwoord kunnen geven maar aanvoerder Patrick Bloemberg kopte een bal rakelings over. Vlak voor thee zag Patrick Bloemberg ook nog een inzet van de lijn gehaald. In de 44e minuut moest Patrick Bloemberg ook nog in een één op één situatie zijn meerdere erkennen in de Drenthina doelman Yannick Berends. In de extra tijd toch nog het doelpunt voor Klazienaveen. Stan Kroeze kopte vanuit een hoekschop de 1-2 binnen.

Na de hervatting was het Klazienaveen die na een uur spelen de gelijkmaker scoorde via Iwan Lambers. Klazienaveen werd daarna de bovenliggende ploeg, maar Drenthina had nog Kees Plaatje in de ploeg. Nadat hij eerst nog doelman Joep Verhaar op zijn weg vond was hij in de 79e en 90e minuut de matchwinner met zijn derde en vierde treffer van de wedstrijd. 2-4. Klazienaveen had misschien de betere kansen, maar Drenthina was deze middag het meest effectief met de kansen die het kreeg. Eindstand 2-4.