Teleurstellend SVBC verliest van Eext

BARGER COMPASCUUM - SVBC liep zondagmiddag thuis tegen een nipte nederlaag op door met 1-0 te verliezen van mededegradatiekandidaat Eext. Beide ploegen speelden donderdagavond ook al tegen elkaar en toen won SVBC in Eext met 4-1 door twee doelpunten van Dave Geerts en Kevin Geerts en Robin Hartmann.

Bij winst was rechtstreekse degradatie een eind weg. Na een gelijk opgaande eerste kwartier kwam SVBC beter in hun spel en kreeg via Davey Geerts, Jeroen Berends en Berry Hummel kansen om te scoren, maar de 0-0 bleef op het scorebord staan. Dat werd ook de ruststand en na de pauze zakte het peil naar een bedenkelijk niveau. De ploeg die als eerste zou gaan scoren zou ook wel de winst naar zich toe trekken.

In de 76e minuut zag Eext een doelpunt van Lammerts wegens buitenspel geannuleerd. In de 83e minuut werd Kevin Geerts na een uitstekende dieptebal, op onreglementaire wijze binnen de zestien neergelegd, maar scheidsrechter Kuipers zag hier geen strafschop in.

Kevin Geerts kon niet verder en SVBC moest met tien man verder omdat alle wissels al gebruikt waren. In de 88e minuut kwam toch nog de domper voor SVBC. Een misverstand achterin met doelman Wassink zorgde er voor dat de bal voor de voeten van Roald Lammerts kwam en die had geen moeite had om het net te vinden. 0-1. Gescoord werd er hierna niet meer zodat SVBC met een geweldige kater van het veld kwam en zal nu nog alle zeilen moeten bijzetten om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Zondagmiddag speelt SVBC de uitwedstrijd tegen Alteveer.