SVBO toont karakter en verslaat VV Emmen

EMMEN - In de zondag 1e klasse F heeft SVBO zondagmiddag de uitwedstrijd in de derby tegen VV Emmen met 2-5 weten te winnen. Toch leek het er de eerste 20 minuten absoluut niet op dat SVBO zou gaan winnen en leek Emmen eerder met een ruime zege ervandoor te gaan.

De stand was na 20 minuten ook 2-0 in het voordeel van de thuisploeg, maar na de 2-1 van Rean Bolk kantelde de wedstrijd en troefde SVBO Emmen af en was de schade voor rust alweer hersteld, want met een 3-2 voorsprong voor SVBO gingen we rusten. Na rust werd er nog 2x door SVBO gescoord wat de eindstand dus op 2-5 zette.

Emmen begon stukken scherper aan het duel dan SVBO. Binnen 2 minuten kopte Henk Bakker de 1-0 tegen de touwen uit een hoekschop. Niet veel later was het weer raak voor Emmen. Bij een lange uittrap van de keeper, waar de wind de bal extra vaart gaf, zaten Kuper en Waidijk, die verder goed speelden, met zijn tweeën mis. Maikel Arling profiteerde en zette VV Emmen op 2-0. Emmen zette SVBO goed onder druk in de eerste 20 minuten. Maar de eerste de beste kans voor de Geel-zwarten was meteen raak. Maarten Wielens schoot op doel, maar zag doelman Falke redden. Falke verwerkte de bal niet goed en Rean Bolk maakte daar dankbaar gebruik van door de rebound binnen te schieten. 2-1.

Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd volledig, want niet veel later was het weer raak voor SVBO. Bolk zette voor en als een echte spits stond Erwin Sikkes op de juiste plek om de 2-2 binnen te tikken. Aan de andere kant werd Emmen nog een keer gevaarlijk met Henk Bakker, maar hij zag zijn schot van een meter of 20 naast getikt worden door Lennon Ebeltjes. SVBO drukte door en schoot ook is van afstand met Davy Wessels, maar die had geen geluk en zag zijn bal naast gaan. Het werd voor rust ook nog 2-3 voor SVBO. Een goede aanval over rechts. Ruben Kaiser zette voor en bij de tweede paal kopte Rean Bolk binnen. De laatste mogelijkheid voor rust was voor de thuisploeg, maar het schot in de korte hoek van Arling werd door Lennon Ebeltjes gekeerd.

Gelijk na rust ging SVBO door waar het voor rust was gestopt. Met aanvallen. Nu had SVBO de wind meer in de rug en al vrij snel kwam SVBO ook op 2-4. Maarten Wielens gaf een mooi steekballetje op Erwin Sikkes, die via doelman Falke de 2-4 binnen schoot en zo zijn 2e maakte. De volgende kans was wederom voor SVBO. Davy Wessels speelde op Bolk, maar Bolk schoot tegen doelman Falke op. Uit een vrije trap van Wielens werd SVBO weer gevaarlijk. Bolk verlengde de bal, maar ditmaal redde doelman Falke uitstekend. Ook op een afstandschot van Davy Wessels redde de Emmen doelman goed. Emmen zette daar zelf weinig tegenover.

Lennon Ebeltjes had een rustige tweede helft. De verdediging van SVBO stond goed opgesteld en gaf weinig meer weg. Het werd een 10 minuten voor tijd nog 2-5 voor SVBO. Rean Bolk vuurde het eerste schot, maar via de voet van een Emmen verdediger werd de bal van richting veranderd, waardoor Doelman Falke met de voeten redde, de rebound was voor Ruben Kaiser die hard binnenschoot. 2-5. Daarna had SVBO nog enkele mogelijkheden om de 6e treffer te maken en misschien nog wel meer, maar veelbelovende aanvallen werden niet altijd even goed uitgespeeld. Rean Bolk zag zijn schot nog weggebokst worden door doelman Falke en ook de rebound hiervan werd door Marc Timmer tegen de keeper opgeschoten.

Na 90 minuten en een beetje blessuretijd vond scheidsrechter Zeeman het welletjes en zo wint SVBO toch vrij overtuigend en verdiend, ondanks een zeer matig begin. Emmen startte furieus, maar na de 2-1 zakte het toch ver weg bij de thuisploeg. SVBO toonde karakter en troefde Emmen af. Door deze winst blijft SVBO 2e en is Dieze West nog steeds geen kampioen. De voorsprong op nummer 3 Hoogeveen is nu 3 punten. Volgende week gaat SVBO op bezoek bij Nieuw Buinen.