DVC’59 “overklast” Zwartemeerse Boys

ZWARTEMEER - In de zondag 3e klasse D schoot DVC’59 zondag met scherp in de derby tegen Zwartemeerse boys. Zwartemeerse Boys dat in hevige degradatiezorgen verkeert kon niet op volledige “oorlogssterkte” aantreden tegen het team uit Nieuw Dordrecht. Zelfs trainer Andre Steenhuis vond het noodzaak om zelf mee te spelen.

DVC’59 kende echter geen mededogen en kwam reeds in de 2e minuut op een 0 – 1 voorsprong. Melvin Mink onderschepte op het middenveld de bal en gaf meteen een dieptepass op Nicky Wanders. Wanders zag dat keeper Hoogeveen uit het doel kwam en met een subtiele lob scoorde hij de openingstreffer. Amper 3 minuten later ontsnapte Nicky Wanders opnieuw aan zijn tegenstander en hield vervolgens het overzicht. Hij gaf met een breedtepass Roy Sibon de gelegenheid om 0 – 2 te scoren. Geheel onverwachts kon Zwartemeerse boys in de 22e minuut op 1 – 2 komen. In een poging van Kevin Moesker om de bal weg te werken kwam de bal tegen de arm van Martin Siegers. Scheidsrechter Tuinstra zag hierin een strafschop en de boys wisten wel raad met dit buitenkansje.

Even later bracht DVC’59 het verschil weer op twee. Nick Mink gaf vanaf de linker kant een perfecte voorzet op aanvoerder Gert Mink, die vervolgens geen moeite had om te scoren. De wedstrijd werd hierna even grimmig waar Gert Mink en Damian Vos slachtoffer van werden. Beiden konden wel verder spelen. In de 44e minuut werd het 2 – 3. Een kopbal van Wardenburg werd volgens keeper Bert Tubben voor de lijn door hem tegengehouden. De scheidsrechter oordeelde echter dat de bal achter de lijn was geweest. In de blessuretijd van de 1e helft was het Roy Sibon die zijn 2e goal maakte. Een vrije bal van hem “zeilde” over keeper Hoogeveen in het doel. Ruststand 2 – 4.

Binnen 10 minuten in de 2e helft was de stand op het scorebord 2 – 7. Eerst was het Damian Vos, die goed aangespeeld door Nick Mink, de bal over de keeper lepelde, daarna was het Nick Mink die een pass van Nicky Wanders afrondde en even later maakte Nicky Wanders ook zijn tweede van de middag. Zwartemeerse boys kon geen vuist meer maken en DVC’59 “freewheelde” vervolgens naar een monsterscore. Rechtsback Marten knalde vanaf de 16-meterlijn de bal met zijn linker voet snoeihard tegen de touwen en invaller Jeffrey Mink smaakte het genoegen om de 9e te scoren.