SC Angelslo komt tekort tegen FC Wolvega

EMMEN - Angelslo speelde afgelopen zaterdag thuis tegen FC Wolvega; de Emmenaren wilden de zure nasmaak van het uitduel (5-0) wegspoelen, maar dat lukte deze middag op geen enkele manier. Vanaf het begin was de ploeg uit Wolvega sterker; zij kon onbevangen spelen, daar er voor de Friezen niets meer op het spel staat, terwijl Angelslo nog knokt om nacompetitie te ontlopen.

Het duurde echter tot in de 22e minuut, na een aantal om zeep geholpen kansen aan Friese kant, voor Wolvega op een 0-1 voorsprong kwam: Jeffrey van Trappe profiteerde van geklungel in de Angelsloverdediging en tikte binnen. Angelslo probeerde grip te krijgen op de snel combinerende Friezen, maar liep achter de feiten aan en in de 34e minuut werd het dan ook 0-2. Wederom was het Jeffrey van Trappe die scoorde.

Angelslo kon vlak voor rust nog iets terugdoen: door een goede pass van Dragan Sladakovic werd Danny Oosterdijk diep gestuurd en hij schoot beheerst de 1-2 binnen. Dit was tevens de ruststand. Na de thee speelde de Emmenaren met veel druk naar voren om de gelijkmaker te maken, maar ze kregen in de 53e minuut de 1-3 tegen: vanuit een snelle aanval werd Sander Slomp vanaf de zijkant in stelling gebracht, waarna hij kon scoren.

Het ijs was gebroken, de kopjes gingen hangen en in de 60e minuut werd het ook nog 1-4: vanuit een voorzet vanaf de rechterkant was het Jans Kramer die de bal via keeper Katoen kon binnenschieten. Angelslo kon ook nog één keer scoren, toen Mikail Avci een schot van Ronald de Groot verlengde en de 2-4 op het scorebord zette die tevens de einduitslag was. SC Angelslo speelt in het slot van deze spannende competitie nog uit tegen VVAK en thuis tegen Sleen en moet in deze wedstrijden klassebehoud realiseren.