Stadskanaal hijst de kampioensvlag in stijl bij Schoonebeek

NIEUW SCHHONEBEEK â

Stadskanaal bleef de wedstrijd dicteren maar Schoonebeek bood gretig tegenstand, hoewel dit wel veel energie kostte. Voor de getoonde inzet werd men beloond in de 25e minuut; Niek Huser trok voor en Mart Berends opende verrassend de score. Stadskanaal met een rugzak vol aan punten en doelpunten raakte niet van slag en in de 39e minuut schoof Rodney Romney de 1-1 gelijkmaker binnen. De jeugdige maar vlijtig spelende Niek Weitering had de handen vol aan aanvaller Robert Oosting die dan ook de ruststand met buitenkant rechts op 1-2 bepaalde.

De 2e helft had Schoonebeek een groter aandeel in de wedstrijd maar moest het toch de meerdere erkennen in Stadskanaal. In de 83e minuut scoorde Jeffrey Bakker 1-3 en Tristan Rotman zorgde voor de 1-4 eindstand. Gieten leed puntverlies hetgeen de kampioenstitel betekende voor Stadskanaal.

Onder applaus, een enkel rookbommetje en wat vuurwerk vierde men met de magere supportersschare een feestje op De Gruinte. Aanvoerder Jesper Swieters bood bloemen aan, aan zijn collega-aanvoerder Robert Oosting van het kampioensteam in de 4e klasse D, Stadskanaal. (foto's Joop van der Weide)