Weiteveense Boys wint overtuigend van Eext

EEXT - Vanaf het eerste fluitsignaal was al duidelijk dat Weiteveense Boys veel sterker was dan Eext. De thuisploeg lijkt zich al neer te hebben gelegd bij directe degradatie, terwijl Weiteveen deze strohalm ten koste van alles wilde aangrijpen om directe degradatie te voorkomen.

Het was voor Weiteveen zeker mogelijk geweest om deze wedstrijd te winnen met dubbele cijfers, maar dan had men wat zorgvuldiger met de kansen om moeten springen.

Het eerste doelpunt valt na een kwartier spelen, Roudy Steffens neemt wederom een goede corner. Het is Vincent Bruns die bij de eerste paal goed binnenkopt. Op het half uur neemt Weiteveen ruimer afstand, een snelle vrije trap richting Peter Menke, die geheel vrij staat en 1 op 1 met de keeper geen fout maakt. Voor de rust weet Weiteveen nog twee keer te scoren. Allereerst is het Roudy Steffens die met een goed afstandsschot de 0-3 op het scorebord zet. Nog in dezelfde minuut scoort Peter Menke zijn 2e van de middag. Zo staat het voor rust 0-4, een oplettende toeschouwer aan Weiteveen-zijde, helpt de vrijwilligers van Eext een handje. Hij bedient het scorebord, welke nog steeds door mensen in beweging moet worden gezet.

Na de rust heeft Weiteveen voldoende mogelijkheden om de score veel hoger te laten uitvallen, men weet echter nog maar twee te scoren. Op zich een gemiste kans, want ook het doelsaldo kan van doorslaggevend belang gaan worden. Na 50 minuten mag Peter Menke zijn derde van de middag scoren, een goede aanval over de rechterkant word strak voorgeschoten door Tim Bijl, waar Menke de bal subtiel in het doel weet te werken. Vijf minuten later mag Roy Imming een goede wedstrijd bekronen met een mooie goal. Heel veel valt er na deze goal niet meer te genieten, Eext kan niet beter en Weiteveen wil niet beter. Een hoogtepunt is de rentree van Jur Immink na maandenlang blessureleed.

Met nog twee wedstrijden te gaan tegen Gieten en SVBC, heeft Weiteveen handhaving in eigen hand.