Erica ’86 kan niet stunten tegen Sweel.

De openingswedstrijd van dit seizoen was de thuiswedstrijd tegen Sweel en deze werd met zeer ruime cijfers verloren. Daarom stond iedere speler van Erica â

Erica ’86 ging fel van start en kon Sweel goed partij bieden. Na ongeveer 10 minuten spelen kon spits Bults alleen op de keeper van Sweel af. In plaats van doeltreffend af te ronden koos hij ervoor om een meegelopen verdediger uit te kappen, hierdoor was de energie uit de aanval en kon de keeper het schot keren. Sweel had hierna meer balbezit, maar kon geen kansen creëren. Hier was een fout van Erica ’86 voor nodig. Een slechte bal vanuit de verdediging van ‘86 zorgde er in de 23e minuut voor dat Sweel de score kon openen. Hierna kreeg ook Erica ’86 nog een goede kans op de gelijkmaker, maar de bal ging er wederom niet in. In de 32e minuut kon Sweel de 2-0 maken na een goede aanval. Op slag van rust mocht de spits van Sweel ook nog de 3-0 maken doordat een uittrap van de keeper van Erica zomaar in zijn voeten terecht kwam.

In de rust heerste bij iedereen teleurstelling. Er werd leuk gevoetbald, maar door enkele fouten en weinig geluk stond er een schier onoverbrugbare tussenstand op het scorebord. Dit bleek ook door te werken in de hoofden van de Ericanen, want in de tweede helft was het geloof in een goede afloop niet meer te terug te zien. Er werd weinig meer gecreëerd en Sweel kon nog twee keer scoren om de 5-0 eindstand op het wedstrijdformulier te zetten.

Volgende week wacht de laatste wedstrijd van dit seizoen. Er wordt dan gespeeld in Nieuwe Pekela tegen Damacota. Er zal nog een keer alles uit de kast gehaald worden om 3 punten aan het totaal toe te voegen.