EHS'85 pakt 3 punten tegen Pesse

PESSE - EHS'85 pakte een moeizame overwinning op Pesse (die vorige week winnaar is geworden van de 1e periode), het werd uiteindelijk 3-4 in het voordeel van de schanskers door goals van Martijn Korthuis, Elwin de Jong, Milos Oluic en Selmar Middeljans.

EHS'85 begon opnieuw dramatisch aan de wedstrijd want binnen 30 seconden konden ze opnieuw aftrappen. De Jong kreeg kansen op de gelijkmaker, een bal op de paal, een keer alleen op de keeper af en een kopbal van dichtbij waar hij net niet zijn hoofd goed achter kon krijgen. Na 25 minuten viel daar ook nog de 2-0 voor de thuisclub. In de 40e minuut kwam daar toch de aansluitingstreffer van Korthuis na een corner van Richard Fuhler kopte hij binnen (2-1).

Pesse verdiende nog een penalty na een overtreding van Middeljans maar de scheidsrechter wuifde het weg. Trainer Cor Huls besloot om er een verdediger (Bjorn Nijholt) en een aanvaller er in te zetten (Roy Kremer). Nu kon EHS'85 binnen 30 seconden juichen een voorzet van Mark Linneman werd binnen gekopt door de Jong (29e van het seizoen) en de stand was weer gelijk (2-2).

De schanskers gingen op jacht naar de 3e goal en kreeg ook weer legio kansen via Fuhler en de Jong. De 2-3 viel in de 60e minuut. Korthuis vond Oluic in de '16' en die schoot raak dit was zijn 10e treffer in de competitie van de middenvelder. De 2-4 werd door Middeljans gemaakt die alleen met de Jong op de keeper afging en de Jong legde keurig af en Middeljans kon de bal in het lege doel schieten. Pesse maakte het nog spannend door de 3-4 te maken maar gelukkig voor EHS'85 bleef het hierbij.

Koploper IJhorst had verloren van Balkbrug en de achterstand is nog 1 punt met nog 1 wedstrijd te gaan. EHS'85 kan volgende week kampioen worden of de 2e periode pakken of met lege handen staan. Er zal eerst gewonnen moeten worden VIOS en dan zijn we afhankelijk wat IJhorst en Balkbrug hebben gedaan. De thuiswedstrijd begint om 14.00 aan de Weergang.