Schoonebeek op eigen kracht naar nacompetitie

VALTHE - Schoonebeek hikt al weken tegen plaatsing voor de nacompetitie aan. Na de ruime uitzege tegen Valther Boys zijn de calculators uitgeteld en is plaatsing voor de nacompetitie een feit. De aanloop naar de uitwedstrijd verliep niet vlekkeloos. Doelman Martin Berends raakte op de vrijdagtraining geblesseerd en werd na enige gewenning, met name in de 1e helft, aan zijn verdedigingscollega’s, uitstekend vervangen door Chiel Jan Lohuis.

Daarnaast liet op de heenweg de Jusbus spelers en materiaal staan en keek Schoonebeek na 8 minuten tegen een 1-0 achterstand aan, doelpunt Tom Meijer. De gasten speelden in een te lage versnelling maar schakelde op tijd over. Het nodige punt moest dus van ver gehaald worden en Schoonebeek slaagde volledig in de missie. Edfrin Silvania maakte gelijk, 1-1, en Niek Huser bepaalde de ruststand op 1-2.

Na rust speelde Schoonebeek met minder risico en bouwde de voorsprong uit naar 1-3 door Edfrin Silvania. Valther Boys kwam terug tot 2-3 door Mathijs van Dalen waarna Justen Beerling en Niek Huser de eindstand op 2-5 brachten.

Aanstaande zondag de thuiswedstrijd tegen Alteveer waarna Schoonebeek zich kan opmaken voor een uit- en thuiswedstrijd om promotie naar de 3e klasse af te dwingen. Het zou een mooi afscheidscadeau voor trainer Harm Kiers zijn en voor Schoonebeek een bekroning op een goed seizoen.

Scoreverloop:
8 min: 1 – 0 Tom Meijer
20 min: 1 – 1 Edfrin Silvania
26 min: 1 – 2 Niek Huser
49 min: 1 – 3 Edfrin Silvania
75 min: 2 – 3 Mathijs van Dalen
88 min: 2 – 4 Justen Beerling
90 min: 2 – 5 Niek Huser