vv Emmen wint makkelijk van vv Steenwijk

EMMEN - vv Emmen 1 heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 6-0 gewonnen van het gedegradeerde Steenwijk. De wedstrijd bleek een kopie van FC Emmen â

De ploeg uit Steenwijk beleeft een moeilijk seizoen. Men is al een aantal weken gedegradeerd naar de tweede klasse en verliest de laatste weken met grote cijfers. Afgelopen week oefende de ploeg nog tegen de zaterdagtak van FC Wolvega (5-1 winst), zodat het moraal nog een beetje goed bleef.

Dat was te merken in de beginfase, want de gasten wilden zich niet laten afslachten door de equipe van Nico Haak.
De Emmenaren hebben een prima seizoen gedraaid, maar grepen de laatste weken naast alle prijzen. Er werd een prima bekertoernooi gespeeld en tot een week geleden streed Emmen nog mee voor een plek in de play-offs. Er was is nog een theoretische kans op de derde periode, maar sc Erica maakte van die theorie in blessuretijd grotendeels gehakt door met de hakken over de sloot met 2-1 te winnen van VKW.

Ondanks de prima instelling van Steenwijk kreeg Emmen grote kansen in de openingsfase. Resmon Roemahlewang had Emmen na vier minuten naar de 1-0 moeten schieten, maar zijn inzet werd op de doellijn gered. Steenwijk liet zich ook gelden. Men kreeg binnen het kwartier een aardige kopkans, maar de bal ging rakelings naast.
Wat restte was een hele matige eerste helft waarin Steenwijk Emmen makkelijk bij kon benen.

Na rust was het anders. Al na een minuut stond de eerste treffer op het bord. Een veel scherper en fanatieker Emmen zag dat Saber Hendriks na een lange bal van doelman Falke al snel scoorde. Nog geen tien minuten later wist Hendriks een prima voorzet af te leveren op Patrick Eberhard, die voor de keeper kwam en hard binnen kopte. Zo stond het na 55 minuten al weer 2-0.

Dat de selectie van Emmen dit seizoen over zowel kwaliteit als kwantiteit beschikt werd ook vandaag duidelijk. Doelman Ronald Falke, druk op zoek naar het record van Evert Bos (die 257 wedstrijden speelde in vv Emmen 1), werd in de 65ste minuut gewisseld voor stand-in Pieter Ijzerman. Ijzerman vulde zijn taak prima in en greep in waar nodig, zodat de “nul” vanmiddag zeker was.

Tussen de 70ste en 75ste minuut liep de Emmer doelpuntenmachine gesmeerd. Opnieuw had Saber Hendriks een assist in huis, deze keer op Henk Bakker. Twee minuten later wist de al vroegtijdig ingevallen en goed spelende Rusambo Rajabu de 4-0 binnen te schieten. Henk Bakker ramde een kwartier voor tijd zijn tweede binnen en bracht de stand op 5-0. Ook het slotakkoord was voor Henk Bakker. Hij maakte een loepzuivere hattrick door drie keer te scoren in dertien minuten.

Voor Emmen lijkt het seizoen er op te zitten. Het leek nog even spannend te worden aangezien VKW onverwacht de volle buit mee leek te nemen uit Erica (in de strijd op de periode), maar de Ericanen wisten dus uiteindelijk op de valreep te winnen van de Börkers. De derde periode lijkt daarmee naar SC Erica te gaan, mits zij volgende week winnen van Steenwijk. Mocht SC Erica verliezen en Hoogeveen niet kunnen winnen (thuis tegen Joure), dan pakt Emmen bij winst op Dieze West de derde periodetitel.

Dieze West werd gistermiddag kampioen, SVBO pakte al de eerste periode en Hoogeveen zal de tweede periodetitel als vervanger/hoogst geklasseerde op de ranglijst zonder periodetitel krijgen. Onderin is het nog reuze spannend. Bergum, GVAV, VKW en Dalen gaan volgende week beslissen wie er samen met Steenwijk gaat degraderen en wie er nacompetitie tegen degradatie gaat spelen.