SVBC neemt punt mee uit Weerdinge.

WEERDINGE - Zondagmiddag sleepte de gehandicapte ploeg uit Barger-Compascuum een punt uit het vuur tegen Weerdinge. Weerdinge had zich vorige week al veilig gespeeld en SVBC wilde minimaal een punt meenemen naar Barger-Compascuum. Dit in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. Beide ploegen begonnen dan ook aftastend.

Na tien minuten de eerste kleine kans voor SVBC maar de verdediging van Weerdinge kon ten koste van een hoekschop redding brengen. In de 15e minuut de eerste kans voor Weerdinge. Een prima kopbal van aanvoerder Sloots werd door keeper Jan Wassink echter tot hoekschop verwerkt. Hierna bleef Weerdinge de meest aandringende ploeg met kansen voor met name de spitsen Zikken en Ots. Op slag van rust kwam Weerdinge op voorsprong. Een diepe bal stuitte over de verdediging van SVBC heen en alleen voor doelman Wassink maakte Sloots geen fout : 1-0

De tweede helft was een helft waarbij beide ploegen kansen kregen om of de wedstrijd te beslissen of op gelijke hoogte te komen. Het laatste gebeurde . In de 54e minuut maakte Kevin Geerts alleen voor doelman Wolters geen fout en schoot de 1-1 binnen. In de 65e minuut de beste kans voor SVBC in deze wedstrijd. Een vrije trap van Berry Hummel kwam via de lat voor de voeten van Robin Hartmann die de bal echter naast het doel plaatste. Het spel golfde over en weer de tweede helft met kansen voor beide ploegen.

In de 89e minuut leek Weerdinge alsnog de partij te beslissen. Spits Zikken verscheen oog in oog met doelman Wassink maar de doelman zegevierde in dit rechtstreekse duel. Een minuut later nog een kans voor SVBC maar Berry Hummel kreeg de diepe bal niet goed onder controle zodat ook deze kans verloren ging. Zo eindigde deze enerverende partij in een gelijkspel waarmee SVBC het meest gelukkig was. Door dit punt staat men een punt voor in de strijd tegen rechtstreekse degradatie op DSC’65 en Weiteveense Boys. Volgende week speelt SVBC de belangrijke thuiswedstrijd tegen Weiteveense Boys.