Erica ’86 sluit het seizoen af met nederlaag

NIEUWE PEKELA - De laatste wedstrijd van het seizoen betekende meteen ook weer een diepe graai in de clubkas voor de penningmeester van Erica 86 voor de reiskosten, aangezien er naar Nieuwe Pekela gereden moest voor de wedstrijd tegen Damacota. Deze ploeg stond een aantal plaatsen hoger op de ranglijst, maar presteert zeer wisselvallig. Erica ’86 had niets te verliezen en ging daarom vol voor de overwinning.

De eerste helft speelde zich vooral af op het middenveld. Beide ploegen hadden evenveel balbezit, maar hadden moeite om dit om te zetten in kansen. Toch wist Erica ’86 een aantal keren gevaarlijk te worden. Allereerst was het Vincent de Olde die een afgeslagen corner op doel kon schieten, maar de keeper redde bekwaam. Even later was het Patrick Blok die door goed druk te zetten op de verdediging van Damacota alleen op de keeper af kon. Hij probeerde de bal hard binnen te schieten, maar via het hoofd van de keeper ging de bal naast. Vlak voor rust probeerde Vincent de Olde de keeper te verschalken met een listig lobje, helaas ging de bal aan de verkeerde kant van de paal over de lijn. Damacota kon hier in de gehele eerste helft alleen een tweetal ongevaarlijke kopballen uit een corner tegenover zetten.

Erica ’86 begon ondanks de goede eerste helft, zeer slap aan de tweede. Damacota had meer balbezit en wist enkele kleine kansjes te creëren. Toch was in deze fase de grootste kans voor ’86: Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Dennis Djoegan die van de grote kans schrok en de bal tegen de keeper aan schoot. Hierna was het toch Damacota dat uit een omstreden strafschop wist te scoren. In de situatie voorafgaande aan de penalty kwam de spits met de bal het strafschopgebied binnen. Hij was duidelijk op zoek naar contact en toen de laatste man van Erica ’86 een sliding inzette ging hij naar de grond op een manier waar Luis Suarez in zijn Ajax periode trots op was geweest.

De overigens goed leidende scheidsrechter trapte er met open ogen in en wees naar de stip. De bal werd niet eens zo goed ingeschoten, maar betekende wel de 1-0 voor Damacota. Niet lang hierna kon de spits van Damacota zomaar door de verdediging van ’86 slalommen en de 2-0 aantekenen. Hiermee was de eindscore bereikt. Damacota was tevreden met deze score en trok zich terug. Erica wilde nog wel, maar kon niet veel meer uitrichten. Zo werden de 90 minuten vol gemaakt.

En zo eindigt het seizoen met een nederlaag. De zeer jonge ploeg van Erica ’86 heeft ondanks dit moeilijke seizoen enorm veel geleerd en is hierdoor alleen maar sterker geworden. Komend jaar zal er onder leiding van de nieuwe trainer Cor Huls weer een stap vooruit worden gedaan om te proberen een aantal plaatsen hoger te eindigen op de ranglijst.

Op donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) is er de hele dag een 7 x 7 toernooi op het sportpark van Erica ’86. Het toernooi en zelfs de wachtlijst zitten al helemaal vol, maar er is voor belangstellenden meer dan genoeg te zien en te doen. Dus kom vooral langs!

Het seizoen wordt definitief afgesloten op 6 juni, waar het eerste elftal het op zal nemen tegen een selectie van oud spelers van Erica ’86.