Bargeres verliest in Valthermond en degradeert

VALTHERMOND - Bargeres had nog een kleine kans op de nacompetitie. De Boys van Valthermond deden wat van hun verwacht mocht worden en wonnen met 4 â

Bargeres voetbalde de afgelopen 5 jaar in de derde klasse. De hoogste eindrangschikking werd afgelopen seizoen bereikt met een fraaie 5de plaats. De teleurstelling na de verloren wedstrijd in Valthermond was groot bij spelers en trainer Peter Timmer. Met name toen bleek dat Sweel uiteindelijk toch gewonnen had van Zwartemeerse Boys. Na de emotie kwam ook al snel de realiteitszin terug en kwam het besef van het moeilijke afgelopen seizoen. Een smalle selectie en vele blessures die als een rode draad door het seizoen liepen. Het was iedere wedstrijd weer een puzzel voor trainer Peter Timmer om tot een selectie te komen.

De wedstrijd tegen Valthermond was daar een voorbeeld van met 4 nieuwe spelers. Over het hele seizoen komen 26 spelers op het namenlijstje voor die dit jaar in het eerste elftal hebben gespeeld of op de bank hebben gezeten. Grote complimenten aan de trainer Peter Timmer en de selectiespelers die iedere wedstrijd met volle inzet hebben gestreden en tot op het laatste moment de kansen hebben benut. Volgend seizoen zien we dan ook met vertrouwen tegemoet. Het biedt ook kansen aan jongere spelers om zich op dit niveau te bewijzen.

In Valthermond werd door Bargeres vooral in de beginfase nog volop gestreden. In de duels werd de thuisclub in de beginfase afgetroefd en na 2 minuten leek Bargeres zelfs op een voorsprong te komen. Een fraai afstandsschot van Hidde Rog was onbereikbaar voor keeper Victor van der Vlag en raakte de onderkant van de lat. Voetballend had Valthermond meer in huis dan Bargeres. Dat bleek bij de eerste beste kans van de thuisclub. Een schitterende diagonale pass van Maikel Platje bereikte Patterick Feiken die de bal schitterend meenam en plotseling oog in oog stond met keeper Ingmar de Labije van Bargeres. Feiken schoot onhoudbaar in en liet de Labije kansloos, 1 – 0.

Even later mocht Demy te Velde vrij door het centrum van Bargeres oprukken en zijn schot werd door de goed keepende Ingmar de Labije tot corner verwerkt. Bargeres liet zich niet onbetuigd en kroop zeker niet terug in de defensie Keeper Victor van der Vlag moest nog een paar keer redding brengen op o.a. inzetten van Pascal de Sevren Jacquet en Jorrit Visser. Op slag van rust kwam Valthermond op 2 – 0. Een vrije trap van Lars Baas werd in de rebound ingeschoten door Patterick Feiken.

Bargeres voelde zich in de rust zeker nog niet kansloos gezien het spelbeeld. Hier kwam echter in het begin van de tweede helft snel een einde aan. Een prachtige ‘dropkick’ van de beste speler op het veld, Theo Gennissen, was onhoudbaar voor keeper de Labije, 3 – 0. Bargeres bleef nog wel voetballen maar wist dat het een verloren partij speelde en was meer in gedachten bij de uitslag in Zweeloo. Erwin Wardenburg maakte er uiteindelijk nog 4 – 0 van na een prima voorzet van Maikel Platje. Scheidsrechter A. Jansen had zeker niet de moeilijkste wedstrijd en had één gele kaart nodig in deze sportieve wedstrijd. Valthermond nogmaals gefeliciteerd met het kampioenschap en wij zullen als Bargeres volgend jaar ons stekende best doen weer snel terug te keren in de 3de klasse.

Doelpunten: 13./42. Patterick Feiken 1 - 0/2 - 0, 47. Theo Gennissen 3 - 0, 72. Erwin Wardenburg.

Gele kaarten: Bargeres: Jorrit Visser