Sportclub Roswinkel B1 kampioen!!

ROSWINKEL - Dromen van een kampioenschap dat is wat deze â

Om dit jaar ook maar enig aanspraak op de titel te gaan maken zal dat anders moeten en dat werd gedaan, het werd niet zomaar gedaan maar deze heren deden het in style.

Vooraf gezien werden ze ingedeeld in een loodzware competitie met ploegen waar ze het ieder seizoen moeilijk mee hebben, de start van de competitie was geweldig zo werd er door goed verzorgd voetbal onder andere ruim gewonnen van VIOS B1 (3-0), SVBC B1(7-0) en Angelslo B1(5-1). De uit wedstrijd bij EHS’85 B1 was een belangrijke wedstrijd voor de stand, want de nummer 2(Angelslo) en nummer 3(Nkvv/Protos) speelden ook tegen elkaar en dus zal er één van de concurrenten punten verspelen. Deze wedstrijd werd overigens afgelast, daarmee wist Roswinkel wat ze moesten doen: WINNEN.

Dat gebeurde wel maar het ging niet geheel volgens plan, kwalitatief was Roswinkel oppermachtig maar in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden ontbrak het deze wedstrijd aan goed voetbal en scherpte voor de goal. Waar EHS ’85 in de rust met 5 á 6-0 achter had kunnen en misschien wel moeten staan, zijn ze blij dat het máár 1-0 is. De tweede helft verliep volkomen anders, Roswinkel kwam heel snel op 3-0 maar mag uit eindelijk van geluk spreken dat EHS’85 één minuut voor het einde van de wedstrijd de grote kans op 3-3 mist door uitstekend keeperswerk van de Roswinkeler doelman.

Uit de counter maakt Roswinkel toch de bevrijdende 4-2. Door nog 3 overwinningen op Nkvv/Protos (7-0), VIOS (5-1) en SVBC (2-1), kon Roswinkel op zaterdag 2 mei kampioen worden tegen de enige overgebleven concurrent Angelslo. Op het mooie zonnige sportpark kwamen toch nog een behoorlijk aantal toeschouwers om deze toppers aan te moedigen, een echte wedstrijd werd het nooit.

Dit mede door het geringe aantal spelers van Angelslo die met precies 11 spelers richting Roswinkel kwamen, voetballend kwamen ze er ook totaal niet aan te pas. Roswinkel domineerde en scoorde aan de lopende band. De kampioenswedstrijd werd met maar liefst 7-1 gewonnen van de concurrent en daarmee zijn ze dik en dik verdiend kampioen geworden en mocht er eindelijk weer eens op de platte kar door het dorp gereden worden.
De kracht van dit kampioenschap komt ook voor een groot gedeelte op naam van de leiders Ron van der Brug, Bart Huizingh en Pascal Richart die ieder jaar het team steeds dichter bij elkaar gekregen heeft en je ook oprecht mag spreken dat het al jaren een ‘hechte vriendenteam’ is.

ROSWINKEL VAN HARTE GEFELICITEERD MET HET VERDIENDE KAMPIOENSCHAP!