SC Angelslo veilig door winst op VVAK

ALTEVEER/KERKENVELD - Op een zonovergoten Het Zandmeer in Alteveer/Kerkenveld konden de Emmenaren zichzelf afgelopen zaterdag veilig spelen bij winst op VVAK en zo het moeizame seizoen positief eindigen met nog 1 wedstrijd te gaan. Het leek er in de eerste paar minuten niet op dat het zou lukken deze middag,

VVAK-spits Lip kon al in de tweede minuut alleen op Angelslodoelman Katoen af gaan, maar laatstgenoemde redde gelukkig goed. Na tien minuten kreeg Angelslo wat meer grip op de wedstrijd en lukte het combineren aardig, hoewel men voor de goal slordig was.

In de 15e minuut was het dan wel raak: met een diepe bal van Ivo Bos werd Leszek Grzeskowicz aan de rechterkant weggestuurd, waarna hij op zijn beurt de ingelopen Danny Oosterdijk bediende, die de 0-1 binnenschoot. Angelslo hield in deze fase veldoverwicht en dit resulteerde in de 23e minuut in een 0-2 voorsprong: wederom een aanval over een paar schijven bracht Ali Arslan net buiten de zestien meter in stelling, die met een bekeken balletje scoorde.
Het leek erop dat de Emmenaren verder uit zouden lopen, maar de ploeg van Angelslotrainer Van de Wildenberg moest in de 45e minuut toch de aansluitingstreffer van VVAK incasseren. Arjan Boer profiteerde van een rommelige situatie voor de goal en er werd gerust met een 1-2 stand.

Na de thee kon VVAK al in de 46e minuut langszij komen, maar zag haar inzet van de lijn gehaald worden. Angelslo herpakte zich weer en liet in de 54e minuut de 1-3 op het scorebord verschijnen: vanuit een scrimmage voor de goal was het Ivo Bos die de bal het laatste zetje kon meegeven.

VVAK, dat al veilig was vóór aanvang van de wedstrijd, probeerde het nog wel een aantal keren, maar echt gevaarlijk werd zij niet meer. Zo stevende de wedstrijd na 90 minuten af op een 1-3 winst voor de Emmenaren, die zich - met nog één thuiswedstrijd te gaan - verzekerden van nog een seizoen vierde klasse zonder afhankelijk te zijn van andere uitslagen.