Succesvolle toestelfinale voor Turnpunt Drenthe

VRIES - In Vries vonden 23 mei de toestelfinales Turnen voor de eerste en tweede divisie plaats. Tijdens eerdere wedstrijden hebben veel turnster zich geplaatst en hoopten op een podiumplek. Voor Nicolien Langes, senior 1e divisie, was het vier maal prijs. Op alle toestellen wist zij een tweede plek te behalen. .

Bij de senioren 2e divisie turnde ook Lotte Wolbers een prima wedstrijdOp sprong, brug en vloer veroverde ze een keurige derde plek. Joyce Veenema, jeugd N2, kreeg voor haar prima balkoefening het goud omgehangen. Bij de jongste turnsters, instap N1, wisten alle talenten van Turnpunt Drenthe medailles te behalen.

Judith Gesterkamp was koploper met drie medailles. Op brug en balk werd ze keurig tweede en op vloer werd de derde plek behaald. Lisa Ambergen deed het eveneens erg goed en haalde de tweede plek op sprong. Brons haalde ze met een mooie brugoefening. Aurora Stavast wist op zowel sprong als balk de derde plaats te halen.

Voor een aantal turnsters is er nog een wedstrijd te gaan. Op 6 en 13 juni vindt het Nationaal ampioenschap plaats. Hier hebben Maren Feunekes en Joyce Veenema zich geplaatst voor de vierkamp in de tweede divisie. Voor Joyce is het al de vierde keer dat ze met een NK meedoet. Maren heeft een mooi seizoen achter de rug en heeft zich voor de eerst geplaatst voor het NK.

Op 6 juni wordt er in Zuidwolde gestreden om de toestelfinales derde divisie en N3. In de verschillende leeftijdsklassen hebben ook hier turnsters van Turnpunt Drenthe zich geplaats. Bij de senioren 3e divisie C doen Roos Hatt, Evelien Lautenbach mee. Bij de junioren 3e divisie D heeft Marit Hoogeveen zich voor drie toestellen geplaatst. Nienke en Maaike Arling hebben zich bij de pupillen 2, N3 geplaatst en Vivienne Ennik turnt bij de pupil 1 N3 haar wedstrijd.

Ondanks alle successen die Turnpunt Drenthe het afgelopen seizoen heeft behaald is het niet zeker waar de turnsters na de vakantie zullen gaan trainen. Per juli moeten verschillende turn- en gymnastiekverenigingen in Zuidoost-Drenthe op zoek naar een nieuwe trainingsaccommodatie. De turnhal in Klazienaveen is verkocht en de verhoogde huurprijs is voor verenigingen niet meer op te brengen.

Op de foto de turnsters die meedoen met het Nationaal Kampioenschap. Links Joyce Veenema en rechts Maren Feunekes




Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda