Schoonebeek ook volgend seizoen 4e klasser

SLEEN - Na de deceptie van vorige week, 8-0 verlies in Sleen, begon Schoonebeek vol goede moed aan het tweede duel in de nacompetitie tegen Sleen. Met een zeer aanvallende opstelling met 4 spitsen werd geprobeerd om (een deel van) de opgelopen achterstand goed te maken.

Schoonebeek schoot dan ook uit de startblokken en zette Sleen direct onder druk. Het gewenste snelle doelpunt bleef uit, en na een kwartiertje kreeg Sleen het duel steeds beter onder controle. Toch was het Schoonebeek dat na 25 minuten op voorsprong kwam, Ralph Levelink kopte een corner binnen, 1-0. Lang duurde de voorsprong niet want door twee kapitale verdedigingsfouten van dezelfde Levelink stond Sleen al voor de rust op een 1-2 voorsprong. Doelpunten van Wouter Eiting, met een prachtige lob over doelman Berends, en Arjan Goeree.

Direct na de rust werd het duel definitief beslist door Derk Slot, die een voorzet van rechts binnen gleed, 1-3. Sleen geloofde het wel en schakelde een tandje terug, en bij Schoonebeek was het laatste sprankje hoop ook verdwenen. Schoonebeek probeerde nog wel deze wedstrijd tot een goed einde te brengen, maar het kwam niet verder dan de aansluittreffer in de 75e minuut van, de na dit seizoen vertrekkende, Edfrin Silvania. Hij kon van dichtbij een voorzet van Justen Beerling binnen tikken. Tim Slomp had nog een ongelukkige invalbeurt; in de rust viel hij in en binnen een kwartier kon hij er weer uit, nadat hij in een duel ongelukkig op zijn arm was gevallen. Hij werd naar de huisartsenpost gebracht met een vermoedelijke armbreuk.

Trainer Harm Kiers kreeg zo niet het gewenste sportieve afscheidscadeau, want over twee wedstrijden gezien was dit Sleen een maatje te groot voor Schoonebeek. Sleen blijft dan ook terecht derdeklasser en Schoonebeek mag het volgend seizoen, met een nieuwe hoofdtrainer, opnieuw proberen in de vierde klasse.

Scoreverloop:
25 min: 1 – 0 Ralph Levelink
29 min: 1 – 1 Wouter Eiting
36 min: 1 – 2 Arjan Goeree
46 min: 1 – 3 Derk Slot
75 min: 2 – 3 Edfrin Silvania