SVBC handhaaft zich in de vierde klasse

SELLINGEN - De afscheid nemende doelman Jan Wassink van SVBC was zondagmiddag de grote man tegen vijfde klasserSellingen in de strijd om promotie/degradatie en met enkele sublieme reddingen en het stoppen van een beslissende strafschop hield hij SVBC in de vierde klasse.

De eerste wedstrijd in Barger-Compascuum was geëindigd in een 1-1 en SVBC en Sellingen maakten er een spannende maar sportieve wedstrijd van. Sellingen was in de eerste helft de bovenliggende partij terwijl SVBC in de tweede helft de lakens uitdeelde. Met een beetje pech had SVBC na 45 minuten al tegen een onoverbrugbare achterstand aangekeken .Sellingen was agressiever in de duels en kreeg de beste mogelijkheden. Zo kopte Ben Bos na vijf minuten al tegen de paal en kwam na 16 minuten dan ook verdiend op voorsprong. Een door de verdediging slecht weggewerkte bal werd door spits Ian de Vrieze prima binnengeschoten: 1-0. Na deze treffer bleef Sellingen beter maar vond steeds doelman Wassink op zijn weg of was slordig in de afwerking. Ook SVBC kreeg enkele mogelijkheden in de eerste helft.

Zo zag Berry Hummel op slag van rust een schot op de lat belanden. Al met al echter een verdiende voorsprong voor Sellingen met de rust. Na de pauze een ander SVBC dat scherper was en zag Robin Hartmann al in de 49e minuut de 1-1 binnen koppen na een corner van DaveyGeerts . De verdere tweede helft drong SVBC Sellingen steeds verder terug maar verzuimde om op voorsprong te komen.

Ook Davey Geerts zag een kopbal net op (of over de doellijn) weggewerkt worden. Ook Ruben Harms zag in de slotseconden nog een inzet door de doelman gekeerd worden. Zo stond er na negentig minuten een 1-1 eindstand op het scorebord en diende er verlengd te worden. In de verlenging moest Sellingen nog met 10 man verder na twee keer geel voor linksback Venema maar ook bij SVBC vloeiden de laatste krachten weg zodat er na 120 minuten een gelijke eindstand op het scorebord stond. Omdat ook de eerste wedstrijd in een 1-1 was geëindigd moesten strafschoppen de beslissing brengen. Grote man in de strafschoppenserie was doelman Wassink die direct de eerste strafschop van Jasper Abeln stopte en de derde via de lat door Rik Bos gemist zag worden. Rik v.d. Kolk schoot daarna de beslissende binnen en hiermee bleef SVBC ook het volgend seizoen vierde klasser