VV Emmen wint eerste JAKO/Tweenul.nl Beloftencompetitie

EMMEN - VV Emmen heeft de eerste editie van de JAKO/Tweenul.nl Beloftencompetitie op zijn naam geschreven. In de finale werden de beloften van vv De Weide met 3-0 verslagen. Doelman EnverSpijodic (afgelopen seizoen uitkomend in de C1) werd de minst gepasseerde keeper van het toernooi: Nul doelpunten tegen.In de poulefaseverloor vv Emmen de eerste wedstrijd dik van Klazienaveen.

Daarna werden de zaken opgepakt en wonnen de Emmenaren van DZOH en Zwartemeerse Boys en werd de nederlaag tegen Klazienaveen ongedaan gemaakt door een ruime overwinning. Plaatsing voor de finaledag was daarmee een feit.Op de finaledag startte Emmen tegen vv Zwartemeer en won met 2-0. Tegen het sterke SC Stadskanaal gaf Emmen weliswaar niets weg maar wist het zelf ook niet te scoren. Om de halve finale te halen moest er dus gewonnen worden van DZOH.

Patrick Eberhard opende na elf minuten de score en daar bleef het ook bij. De laatste wedstrijd tegen ’t Fean 58 uit Surhuisterveen liep uit op een ruime overwinning. Alex Blekkink lag hiervoor aan de basis: Hij scoorde binnen zes minuten tweemaal. Murat Sahin, Patrick Eberhard en Saber Hendriks brachten de stand op 5-0.

Als poulewinnaar mocht Emmen opdraven tegen de beloften van vv Nieuw Buinen. Emmen had de grotere kansen, maar wist deze niet te verzilveren waardoor het duel uitmondde in een strafschoppenreeks.

Spijodic bleek beslissend: Hij stopte een strafschop en zag één naast het doel verdwijnen. Aangezien Emmen alle penalty’s benutte plaatste Emmen zich voor de finale.In de finale moesten de Emmenaren het opnemen tegen vv De Weide. Via een 2-0 ruststand werd uiteindelijk met 3-0 gewonnen. (foto Christiaan Hindriks)