FC Emmen begint oefenwedstrijden met een 12-0 overwinning op Bargeres

EMMEN - FC Emmen is het oefenseizoen zioals meestal begonnen tegen Bargeres met een forse overwinning. In de 29e ontmoeting tegen de plaatselijke vierdeklasser werd het deze keer 12-0 voor de profs. Topscorer was Arjen Hagenauw die vijf maal doel trof.
Bij FC Emmen ontbrak nog steeds Sander Rozema die na zijn zware blessure in het vorige seizoen langzaam wordt gebracht. Talent Junior Albertus was buiten de selectie gelaten omdat hij niet op het vereiste gewicht zit.

FC Emmen is nog op zoek naar een drietal spelers met aanvallende intenties zodat het voor coach Marcel Keizer nog wat improviseren is. Zo stuurde hij in de eerste helft zeven spelers in het veld die er het vorige seizoen nog niet bij waren. Maar dat weerhield de ploeg er niet van om na een helft spelen reeds de totale productie van de editie 2014 te evenaren. Aanvankelijk stopte Bargeres doelman Melvin de Vroet diverse schoten van afstand en had na tien minuten geluk dat Boy Deul een strafschop een tikkeltje ongeconcentreerd de bosjes in joeg. Nieuweling linkerspits Erixon Danso opende echter zeven minuten later de score toen hij een mooie dribbel afsloot met een onhoudbaar schot.

Josip Baric te midden van twee Bargeres spelers.

Bargeres doelman Melvin de Vroet had een drukke avond.

Patrick Schutruops (8) probeert Boy Deul af te remmen.

Na de 0-1 werd de score regelmatig opgevoerd. Boy Deul, Johan Kulhan en Marnix Kolder zorgden voor 0-4. Daarna liet de overigens goed spelende Josip Baric een mooie zelf afgedwongen kans liggen toen hij na een onderschepping vrij baan kreeg maar kon de riante mogelijkheid niet verzilveren. Boy Deul en Erixon Danso bepaalde daarna de ruststand op 0-6. Na de doelwisseling verschenen bij FC Emmen opnieuw zeven andere spelers in het veld waaronder spits Arjen Hagenauw. Het werd vervolgens zijn helft want de spits nam maar liefst vijf treffers voor zijn rekening. Waarbij hij door o.a. Danny Bouws en Justin Mulder op maat werd bediend. De andere goal in de tweede helft werd gescoord door Derian Reinders, vorig seizoen topscorer van FC Emmen A1, die een voorzet van Josip Baric afrondde voor de 0-9.

FC Emmen heeft voor komende woensdag een wedstrijd tegen Rolder Boys op het programms staan. Dan kan FC Emmen ook beschikken over Jens Jurn Streutker die in de tweede helft van het afgelopen seizoen aan MVV was uitgeleend. De verdediger van sc Heerenveen komt op proef en heeft ook een seizoen in de jeugd van FC Emmen gespeeld. Het oefenprogramma is verder met een wedstrijd tegen De Graafschap op 1 augustus rond. Deze wedstrijd wordt in het teken van de open dag van de Doetinchemmers gespeeld.

Marcel Keizer (links) in gezelschap van zijn staf.

Arjen Hagenauw scoort hier een van zijn vijf goals (Foto's Bennie Wolbers)

Bargeres-FC Emmen 0-12. 17. Danso 0-1, 22. Deul 0-2, 33. Kulhan 0-3, 35. Kolder 0-4, 39. Danso 0-5, 40. Deul 0-6, 53. Hagenauw 0-7, 63. Hagenauw 0-8, 74. Reinders 0-9, 78. Hagenauw 0-10, 80. Hagenauw 0-11, 88. Hagenauw 0-12. Scheidsrechter: Ten Horn. Toeschouwers: 450.
FC Emmen, eerste helft: Meerits; Kulhan, Seip, IJzerman, Kwee, Deul, Mannes, Nijkamp, Baric, Kolder, Danso.
Tweede helft: Elmali: Kwee, Bouws, Siekman, Jallo, Mannes, Olijve, Reinders, Baric, Hagenauw, Mulder.