Jong FC Emmen speelt gelijk tegen Jong SC Cambuur

LEEUWARDEN - Een elftal dat kan worden bestempeld als Jong FC Emmen heeft in Leeuwarden met 2-2 gelijk gespeeld tegen de soortgenoten van SC Cambuur. Bij rust stond FC Emmen nog met 1-0 voor. De Emmer treffers werden gescoord door Justin Mulder en testspeler Frank Wiafe.

De spelers die voorbestemd lijken te zijn om de basis voor FC Emmen te vormen waren thuis gebleven. In plaats daarvan stonden de talenten opgesteld plus een drietal spelers op proef. Van dit trio was Frank Wiafe het meest ervaren. Hij speelde een half seizoen bij Achilles '29 in de Jupiler League en dat was ook wel te zien. Verdediger Clayton Karsari en vleugelspits Meraj Allahad, beiden klein van stuk, deden verschrikkelijk hun best om op te vallen maar of het goed genoeg is om te blijven is een ander verhaal.

Justin Mulder scoort de 0-1.

Frank Wiafe aan de bal.

Meraj Allahad sticht gevaar in de Cambuur defensie.

De jonge Emmenaren, onder leiding van de coaches Gert Heerkes en René Grummel, begonnen uitstekend in het Cambuur stadion. Al in de derde minuut werd op links Justin Mulder de diepte in gestuurd en hij maakte het karwei keurig af: 0-1. Jong SC Cambuur, nog bij elkaar gezocht door Marcel Keizer, had even moeite maar kwam toch beter in de wedstrijd zonder tot veel kansen te komen, Alleen halverwege moest doelman Eser Elmali een keertje redding brengen maar hij deed dat keurug. Clayton Allahad kreeg na een half uur een goede kans voor FC Emmen na een pass van Justin Mulder maar schoot naast. Bij FC Emmen was inmiddels de geblesseerde Karel IJzerman vervangen door Derre Kwee.

Clayton Karsari (rechts) duelleert met een Friese verdediger.

Derian Reinders (links) probeert uit te halen (Foto's: Bennie Wolbers).

Na de thee vergrootte FC Emmen de voorsprong tot 0-2 door toedoen van Frank Wiafe. De Friese verdedigers inclusief de doelman verkeken zich op de snelheid van Wiafe die via de kluts scoorde: 0-2. FC Emmen slaagde er echter niet in de voorsprong vast te houden. Twee minuten na de 0-2 werd het 1-2 via een houdbaar lijkend schot en vier minuten voor het eind maakten de Friezen gelijk: 2-2. Beide Friese treffers werden gescoord door Rowdy van der Putten.