FC Emmen geeft winst in slotfase uit handen

ERICA - FC Emmen leek in het oefenduel tegen Schalke 04 onder 23 jaar op een mooie 2-0 zege af te koersen. Een voorsprong die vooral tot stand kwam door twee bevliegingen van Erixon Danso. Maar een voorsprong uit spelen tegen een Duitse tegenstander is zoals zo vaak bewezen een moeilijke zaak.

Hoewel de Duitsers in de tweede helft lang de onderliggende partij waren trokken ze toch in de laatste tien minuten de stand recht: 2-2. FC Emmen kreeg in de eerste helft een tegenslag te verwerken door het uitvallen van Tim Siekman. Na een onschuldige botsing raakte bij hem een arm uit de kom, iets wat hem eerder is overkomen en vermoedelijk een herstelperiode van zeker anderhalve maand zal vergen.

Sander Rozema in duel met CHristian Maurersberger.

Tim Siekman moet in de 18e minuut het veld verlaten.

Rick ten Voorde (linksboven) heeft de 1-0 gescoord. Doelman Wetklo is kansloos.

FC Emmen startte tegen de talenten van Schalke 04 met Josip Baric en Arjan Mannes in de basis. Boy Deul, Bart de Groot en Karel IJzerman waren niet beschikbaar. Het begin was erg moeizaam, de Duitsers lieten FC Emmen niet in de opbouw komen en aan kansen creëren kwam het helemaal niet toe. Pas na een half uur spelen begreep FC Emmen dat vooral de handelingssnelheid omhoog moest om de jonge Duitse ploeg, die over een week met de competitie begint, onder de knie te krijgen. Een schot van Frank Olijve in de 28e minuut was de eerste doelkans voor FC Emmen dat daarna meer grip het duel leek te krijgen. Het dwong twee hoekschoppen achter elkaar af en de mee naar voren gekomen Marcel Seip kopte over. Schalke 04 maakte het FC Emmen wel moeilijk maar tot grote kansen was het ook niet gekomen. Een paar onzekere moment van doelman Marko Meerits had echter de openingstreffer kunnen betekenen maar die bleef uit. Kort daarna behoedde Gaby Jallo zijn ploeg voor een achterstand door goed in te grijpen.

Marnix Kolder, hier in duel met Patrick Dragon (2) tekende voor de 2-0.

Erixon Danso was de uitblinker in de tweede helft. Rechts met nummer 14 is Dominik Oehlers (Foto's: Bennie Wolbers).

In de tweede helft maakte Marnix Kolder zijn opwachtig in de basis, dat feit en een paar fraaie acties van de in de eerste helft onzichtbare Erixon Danso leidde er toe dat FC Emmen de wedstrijd naar zich toe trok. De eerste actie van Danso werd door Kolder bij de tweede paal ingetikt en goed tien minuten later was Rick ten Voorde de afmaker: 2-0. Een overwinning op Jong Schalke 04 zou toch mooi op de erelijst staan maar dat kwam er niet van.

FC Emmen heeft best een aardig basisteam maar bij wissels daalt het niveau. De slotfase was mede daardoor voor de Duitsers. De van MSV Duisburg gehaalde Max Machtemes maakte er met een fraaie diagonale knal 2-1 van en drie minuten voor tijd maakte linkerspits Lance Mickels een counter af voor de 2-2. Sneu voor doelman Telgenkamp die best een goede wedstrijd speelde maar twee maal werd geklopt.

FC Emmen-Schalke 04 O.23 (in Erica) 2-2. 49. Kolder 1-0, 61. ten Voorde 2-0, 82. Machtemes 2-1, 87. Mickels 2-2. Scheidsrechter: Ter Horn. Toeschouwers: 500.
FC Emmen: Meerits (46. Telgenkamp): Kulhan, Seip, Siekman (21. Kwee), Jallo (63. Streutker), Olijve (79. Hagenauw), Rozema, Mannes, Baric (46. Kolder), Ten Voorde, Danso (83. Baric).

Schalke: Wetklo; Göcer (32. Dragon), Öztürk, Uphoff, Neubauer, Köhler, Talarski, Oehlers (61. Schumacher), Mauersberger (46. Mickels), Pick (61. Machtemes), Rathgeber.

Schalke: Wetklo - Göcer (32. Dragon), Öztürk, Uphoff, Neubauer - Köhler, Talarski - Oehlers (61. Schumacher), Mauersberger (46. Mickels), Pick (61. Machtemes) - Rathgeber