Jong FC Emmen klopt Jong FC Groningen

EMMEN - Jong FC Emmen heeft het oefenduel tegen Jong FC Groningen met 3-2 gewonnen. Op het bloedhete kunstgrasveld op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen was de rust met een 1-0 voorsprong voor de Groningers ingegaan.

FC Emmen speelde met een mix van spelers die net naast de basis vallen, uit der talentengroep en A-junior Jos Smidt. Het aantal A-junioren werd echter na dik een kwartier verdubbeld met de komst van Nande Wielink die Bart de Groot verving. Op dat moment had Jong FC Groningen, getraind door ex-Emmenaar Alfons Arts, door Oussama Idrissi een 1-0 voorsprong genomen. Een verkeerde inschatting van Karel IJzerman leidde tot een tegenstoot die met een doelpunt werd afgesloten. FC Emmen kreeg halverwege een mooie kans op de gelijkmaker maar Justin Mulder trof de paal.

FC Groningen trainer Erwin van der Looi onder de aanwezigen. Links Tom Hiariej.

Raymond Gyasi (21) met een FC Groningen doelman die de weg kwijt lijkt.

Jurjan Mannes neemt een vrije trap die niets zou opleveren.

FC Emmen verzorger Jan Haak met de clubloze Shkodran Metaj die in de tweede helft mocht meedoen.

Jong FC Emmen begon na de rust goed met een kansje voor Jos Smidt in de eerste minuut en tien minuten later de gelijkmaker van Justin Mulder na een mooie aanval. Na ruim een uur spelen kwam de thuisclub opnieuw op voorsprong toen FC Emmen doelman Eser Elmali met een diagonaal schot van Glen Bijl werd geklopt. Het Jong FC Emmen dat toch iets meer routine bezat dan de Groninger formatie, pakte in de slotfase alsnog de winst. Josip Baric zorgde voor de 2-2 en twee minuten voor tijd maakte Raymond Gyasi er met een solo 2-3 van.