SC Angelslo wint verdiend van VVAK

EMMEN - Zaterdag hoopte Angelslo dat de thuiswedstrijd tegen VVAK de nare nasmaak na het onnodige verlies vorige week tegen Helpman zou wegspoelen. De wedstrijd was nog maar twee minuten oud toen Angelslodoelman Katoen een goede redding verrichtte en de bal via de lat door een verdediger weggewerkt zag worden. Angelslo pakte de wedstrijd goed op en speelde mooi combinatievoetbal. VVAK had moeite met de lopende mensen en liep telkens achter de feiten aan.

In de negentiende minuut kwam Angelslo op een 1-0 voorsprong: een goed opgezette aanval bracht Lhoucine El Asri in stelling, waarna hij scoorde. Angelslo bleef aanvallen en creëerde meerdere kansen waar helaas niet goed mee omgegaan werd. Zodoende was het slechts 1-0 toen de rust aanbrak.

Na de thee hetzelfde wedstrijdbeeld: er werd veel gespeeld op de helft van VVAK, maar Angelslo kon zichzelf niet belonen voor haar goed verzorgde spel. VVAK ging iets aanvallender spelen en creëerde ook een paar mogelijkheden, maar gelukkig stond Angelslodoelman Katoen zijn mannetje.

In de 65e minuut werd het dan toch 2-0, toen een aanval over een paar schijven Ali Arslan vrij voor de goal bracht, die beheerst scoorde. Angelslo bleef voetballen om de voorsprong nog verder uit te bouwen en zag in de 69e minuut de 3-0 vallen:

Danny Oosterdijk (achter de VVAK spelers) was alert voor de goal en met een klein tikje kon de VVAK-verdediger de bal niet van de lijn halen, waarna die binnenrolde.

De laatste 20 minuten werd er goed gevoetbald en een aantal counters van VVAK kon niet voorkomen dat de wedstrijd afstevende op een dikverdiende overwinning voor de Emmenaren.(zie ook het fotoboek)