Bargeres wint in slechte wedstrijd van Valther Boys

VALTHE - In de zondag 5e klasse F won Bargeres met 3-1 de uitwedstrijd tegen Valther Boys. Een stand van 1–3 na 5 minuten had niet misstaan. Bargeres kreeg 2 opgelegde kansen maar Vincent Buikema, de beste man aan Bargeres zijde en vervolgens Gilles Jan Kalter misten de scherpte.

Aan de andere kant kopte Gertjan Webers, de beste man van de thuisploeg, uit een vrije trap net over de kruising en alleen voor keeper Ingmar de Labije wist de spits van Valther boys in tweede instantie ook niet te scoren. Een doelpunt kon dus niet lang uitblijven. Dat kwam er ook in de 8ste minuut na een diepte pass van Patrick Schuttrups op Vincent Buikema die vervolgens keeper Jari Nieuwenweg omspeelde en de openingstreffer verzilverde, 0–1.

Bargeres bleef in de eerste helft redelijk voetballen maar wist maar moeilijk de kansen af te maken. In de tweede helft zakte de wedstrijd naar een dieptepunt. Valter Boys was niet in staat om kansen te creëren en Bargeres wist de kansen niet te benutten. In de zoveelste uitgespeelde mogelijkheid wist Gilles Jan Kalter in de 55ste minuut te scoren, 0 – 2.

De wedstrijd leek gespeeld met name toen Kay Sanders met direct rood kon vertrekken. Vanaf dat moment wist Bargeres geen raad met de overtal situatie. De wedstrijd werd zowaar nog spannend toen Gertjan Webers de stand op 1 -2 bracht na een dieptepass. Valter Boys bleek ook echter daarna niet tot een offensief in staat en Bargeres voetbalde de wedstrijd nerveus uit. Uiteindelijk tellen de drie punten en zullen we de wedstrijd maar snel vergeten. Scheidsrechter P. Roos uit Gasselte deelde in de malaise en daar werd vooral Valther Boys het slachtoffer van met 5 gele kaarten en 1 rode kaart.

De neutrale toeschouwer moet zich in de beginfase kostelijk hebben vermaakt. Bargeres kreeg 2 opgelegde kansen. Een dieptepass van Rik Zinnemers op Vincent Buikema zette de spits geheel vrij voor keeper Jari Nieuwenweg maar Buikema strandde op de sluitpost van de thuisploeg. Enkele minuten daarna kon Gertjan Webers vrij inkoppen op een vrije trap maar de snelle spits kopte net over de kruising.

Het spel golfde op en neer en in de tegen aanval kreeg Gilles Jan Kalter een niet te missen kans voor een vrij doel. De spits van Bargeres stuitte alsnog op keeper Jari Nieuwenweg die al op de grond lag. Vervolgens ging Gertjan Webers er alleen vandoor op keeper Ingmar de Labije maar stuitte eveneens op de sluitpost van Bargeres. Uiteindelijk gaf een dieptepass van Patrick Schuttrups op Vincent Buikema wel resultaat en nu wist de spits van Bargeres de keeper te omspelen en beheerst te scoren, 0 – 1.

Bargeres leek door te drukken en zat kort op de bal waardoor de thuisploeg niet tot een fatsoenlijke opbouw kwam. Het duurde dan ook tot de 24se minuut tot de volgende kans ontstond voor de thuisploeg. Een terug gelegde bal van Gertjan Webers werd over geschoten. Bargeres kreeg nog goede kansen. Vincent Buikema werd nog weer eens afgestopt door keeper Jari Nieuwenweg en Jorrit Visser stoorde de verdediging van de thuisploeg met succes en zijn afgelegde bal werd over geschoten door Buikema.

De tweede helft was het aanzien niet waard. Bargeres zakte nu ook naar een bedenkelijk niveau en weigerde de wedstrijd definitief te beslissen. Direct na het fluitsignaal kreeg Jorrit Visser een niet te missen kans maar de spits trof de binnenkant van de paal. In de 55ste minuut leek de beslissing te vallen. Jorrit Visser had weer eens alle vrijheid om vanaf links op te komen. Uiteindelijk scoorde Gilles Jan Kalter na diverse combinaties vanaf rechts de 0 – 2.

De wedstrijd leek gespeeld en Bargeres had alle vrijheid om te combineren maar deed daar merkwaardig genoeg nauwelijks iets mee. Toen in de 65ste minuut Kay Sanders van het veld werd gestuurd door scheidsrechter P. Roos nadat hij had nagetrapt, leek al helemaal niets meer aan de hand. Opmerkelijk genoeg was dit een omslagpunt waarbij Bargeres de touwen liet vieren en de thuisploeg kans gaf om alsnog terug te komen. In de 77ste minuut kreeg Bargeres uit een lange bal op Gertjan Webers het deksel op de neus en de spits scoorde de 1 – 2.

Bargeres moest zelfs nog billen knijpen alhoewel Valther Boys ook weinig stootkracht meer had. Uiteindelijk ging de wedstrijd als een kaars uit met een opvallende negatieve rol voor scheidsrechter P. Roos die na de wedstrijd aanvoerder Yordi Vos nog even op een tweede gele kaart tracteerde. Het kwam de thuisploeg op 5 gele kaarten en 1 rode kaart te staan in een overigens redelijk sportief duel. Volgende week Sweel op bezoek en dan kan Bargeres echt meten waar de ploeg in werkelijkheid staat.