Rood Beukeveld breekt WKE op

EMMEN - In de 45ste minuut bij de stand van 1-1 een verkeerde terug kopbal van Kevin Gortz op doelman Raymond Beukeveld leidde de nederlaag in van WKE tegen AFC. Raymond Beukeveld kwam uit het doel om de aanstormende Koen Bosma te stoppen en dat lukte, echter niet reglementair.

Terechte strafschop, maar geen terechte rode kaart voor Beukevled, want de speler had geen directe doorgang naar de goal. Koen Bosma moest geblesseerd uitvallen, doelman Joost moest in de goal. Henk Bakker werd daarom gewisseld. Daan Sutorius had geen moeite de 1-2 te scoren.

De eerste helft was een gelijk opgaande strijd, waarbij AFC met goed verzorgd combinatiespel probeerde het WKE lastig te maken. WKE zette daar een portie onverzettelijkheid en strijdlust tegenover. Zo was Junior Albertus dicht bij een goal in de 8ste minuut, maar van uit die kans scoorde AFC in de tegenstoot door Daan Sutorius, die de bal over de uitlopende doelman Raymond Beukeveld lobde. Maar zoals we WKE dit seizoen kennen schrok WKE daar niet van en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker.

Nadat Daan Sutorius nog een kans kreeg voor AFC en Robby Holder idem dito voor WKE was het dan in de 27ste minuut wel raak voor WKE. Junior Albertus haalde van de rand van het strafschopgebied uit en via een been van een AFC verdediger caramboleerde de bal in de verste hoek. Daarna gebeurde er niet zo veel meer en was het wachten op het rustsignaal. Echter voor het rust was dan daar het reeds gememoreerde rode kaart moment.

De tweede helft was zo’n 16 minuten toen Edip Biberoglu een schot los liet richting de verste hoek, die door doelman Joost Schrik in eerste instantie werd gekeerd door de bal zijwaarts te tikken. De bal was echter naast gegaan, maar door zijn redding kwam Matthijs Jesse in scoringspositie en tikte de bal in een leeg doel. Toen bleek de wedstrijd definitief gelopen. Het viel WKE te prijzen dat ze toch bleven proberen om een beter resultaat te halen, maar toen in de 67ste minuut Edip Biberoglu met een schot net buiten de zestien in de voor de doelman linkerhoek aantekende was ook het verzet van WKE gebroken.

Dit was dus de eerste nederlaag van WKE in de competitie, hetgeen geen ramp is, want niemand had er op gerekend dat WKE deze competitie ongeslagen zou blijven. Dus zand er over en voor uit kijken. Op naar Hercules Utrechta.s. zondag.