Schoonebeek pakt verdiende uitoverwinning op KSC

SCHOONOORD - KSC uit was per traditie altijd een zware klus voor Schoonebeek. En ’s morgens meldde ook nog trainer Wilbert Arends zich ziek waardoor leider René Schwieters, geassisteerd door oud-speler Peter Striper, de honneurs waar moest nemen. Na een goede eerste helft en een mindere tweede, stond er voor Schoonebeek een terechte 1-2 overwinning op het scorebord.

Schoonebeek was met name de eerste helft de betere ploeg, KSC liet vooral zien waarom het nog op 0 punten stond. Schoonebeek stoorde KSC al vroeg in de opbouw en met de snelle spitsen Bos en Berens kwam Schoonebeek er elke keer snel uit. Al in de 6e minuut resulteerde dit in de 0-1 voorsprong. Johan Bos was, na een steekpass van Jesper Schwieters, de KSC-defensie te snel af en schoof de openingstreffer binnen. Twee minuten later had Bos de score al moeten verdubbelen, maar deze keer strandde hij op doelman Haandrikman. In de 16e minuut kwam KSC voor de eerste keer in de buurt van doelman Martin Berens. Een hard stuitend schot ketste via de handen van Berends terug in het veld, waar de attente Frank Dussel de gelijkmaker binnenkopte, 1-1.

Schoonebeek bleef de beter voetballende ploeg en creëerde diverse kansen. KSC hanteerde slechts de lange bal maar kon daarmee de Schoonebeek defensie niet verontrusten. Daarnaast hanteerde KSC een steeds scherpere speelwijze, maar pas in de 27e minuut trok scheidsrechter Grondstra aan de rem met de eerste gele kaart voor KSC. In de 29e minuut bracht Jesper Swieters Schoonebeek verdiend aan de leiding, door bijna vanaf de achterlijn de 1-2 binnen te schuiven. Met een te magere 1-2 stand, gezien het aantal Schoonebeek kansen, zochten de teams de kleedkamer op.

Na rust gooide KSC er fysiek nog een schepje bovenop, men bleef veelvuldig de lange bal spelen en zette eerder druk op de Schoonebeek-defensie. Hierdoor kwam Schoonebeek wat moeilijker onder de druk uit. KSC kreeg enkele kansen, zo schoten Sander Schuiling en Remco v.d. Velde respectievelijk links en rechts voorlangs. Schoonebeek kreeg voorin meer ruimte, en via enkele snelle uitvallen van Johan Bos en Justen Beerling kansen om de score naar een veilig niveau te tillen.

Maar door het missen van de Schoonebeek-aanvallers en een scherp vlaggende KSC grensrechter kon Schoonebeek de score niet verder uitbouwen. In de 89e minuut kreeg KSC nog een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar Sander Heuker kopte over. In de slotminuten speelde KSC alles of niets, doelman Haandrikman ging nog mee naar voren en de bal werd wanhopig in de zestien gepompt. Schoonebeek hield echter stand, ook in de 6 minuten blessuretijd, en sleepte over de gehele wedstrijd bezien een verdiende overwinning binnen.

Komende zondag wacht voor Schoonebeek wederom een (per traditie) zware tegenstander; Zwartemeerse Boys. KSC krijgt Witteveense Boys op bezoek, een nieuwe kans om van de 0 punten af te komen.