FC Emmen D1 houdt Ajax Di op 0-0

EMMEN - De resultaten van de jeugd van FC Emmen.

FC Emmen A1-sv Houten A1 6-1
Beide partijen maakten er een pittig potje voetbal van met te veel onderbrekingen. FC Emmen, dat in de 22e minuut een goal wegens buitenspel zag afgekeurd, leek het in de eerste helft lastig te krijgen toen de gasten in de 25e minuut de leiding namen. Nigel van Zelst mocht na hands vanaf elf meter aanleggen. Tien minuten later trok de thuisploeg de stand recht toen Niels Grevink een mooie voorzet van Tyson dos Santos verzilverde. Twee minuten later werd FC Emmen A1 met een rode kaart voor aanvaller Sander de Grote geconfronteerd na een botsing ver buiten de zestien met Houten doelman Mark van Ingen. De rode kaart bleek na rust een zegen voor de Emmenaren met Raphael Ngendakumana in de hoofdrol. Hij kreeg de ruimte van de opdringende verdediging van Houten en scoorde al na vier minuten op aangeven van Jos Smidt de 2-1. Vier minuten later was hij opnieuw de hele Houter defensie te snel af en stond het na 54 minuten spelen 3-1. In de 4-1, in de 69e minuut, had Ngendakumana een groot aandeel want uit zijn voorzet scoorde Jochem Scholten de vierde treffer. In de slotfase maakten Tyson dos Santos (80e) en Rogier Luiken er nog 5-1 en 6-1 van.

FC Emmen A1: Wolters; Sliedrecht (72. Fokke), Wielink, Van Dijk (66. Luiken), Grevink (66. Jochem Scholten), Bram Komduur, Emil Bijlsma, Smidt (75. Hensens), Ngendakumana (75. Van den Berg), De Grote.

Niels Grevink (links) ziet zijn kopbal mislukken.

Deze kopbal van Niels Grevink verdwijnt wel in het doel.

De botsing tussen Sander de Grote met Houten doelman Van Ingen die eerstgenoemde een rode kaart opleverde.

Excelsior Rotterdam B1-FC Emmen B1 1-2
In een aantrekkelijke wedstrijd liet FC Emmen B1 zien meer in hun mars hebben dan de resultaten deden vermoeden. In Rotterdam was het een voortvarend gestart FC Emmen, dat Excelsior hun wil oplegde. In de 26e minuut kwam FC Emmen B1 dan ook verdiend op voorsprong. Een hoekschop werd in eens via de handen van de grabbelende keeper van Excelsior B1 binnengeschoten door Thijs Oosting: 0-1. Daarna bleven de Emmenaren het duel beheersen en kregen nog een aantal kansen. Het nog ongeslagen Excelsior kwam soms vanuit de tweede lijn tot een schot op de goal van FC Emmen. De rust ging in met een 0-1 stand. Na de pauze wilde Excelsior orde op zaken stellen, maar FC Emmen B1 beet verbeten van zich af. Met flair legde het diverse goede aanvallen op de mat en uit eentje hiervan legde Kjelt Engbers de bal voor het doel, waarna Thijs Oosting zijn tweede van de wedstrijd binnen kon tikken: 0-2. Er waren nog 24 minuten te spelen en Excelsior begon aan te dringen, maar doelman Kjell Scherpen kwam niet overdreven in de problemen. De Rotterdammers gaven zich echter nog niet gewonnen en uit een scrimmage voor het doel, konden zij de aansluitingstreffer scoren. De slotfase was meer spannend dan fraai, maar na zes minuten extra tijd was de buit binnen: 1-2.
FC Emmen B1:
Scherpen; Verheul, Timmerman, Berends, Van der Heide, Deiman, Bos, Oosting, Ozasee (60. Quispel), Engbers (71. Hindriks), Scheper.

De Graafschap C1-FC Emmen C1 9-0
Het gaat niet goed met FC Emmen C1. De ploeg leed de vierde nederlaag op rij maar wat nog meer zegt is de hoogte van het verlies. In Doetinchem werd namelijk met liefst 9-0 van de koploper verloren. Binnen zeven minuten stonden de Emmenaren al op een 2-0 achterstand en hoewel het af en toe wel een kansje kreeg maar die stelselmatig niet benutte bouwde de thuisclub de voorsprong regelmatig uit. De dubbele cijfers bleven de bezoekers bespaard die bijzonder onzeker voor de dag kwamen. Pech had Luciano Carty die kort na rust geblesseerd het veld moest ruimen met vermoedelijk een kuitbeenbreuk.
FC Emmen C1:
Borg; Van der Vlag, Luchies, De Vries, Dokter, Scholte, Deuring (Pichel), Aalderink, Knol (Duinkerken), Carty (PLoeger).

FC Emmen o14-ADO Den Haag o14 0-2
Beide teams begonnen afwachtend en konden aanvankelijk nog niet veel kansen creëren. ADO had in het begin wel het meeste balbezit, maar deed daar verder niets mee. Daarna kwam ook FC Emmen o14 wat beter in de wedstrijd. Pech was dat spits Jeroen Welles binnen een kwartier het veld af moest door een blessure. Er kwamen aan beide kanten wat kansjes, maar dat leverde geen doelpunten op. Ruststand 0-0. Na de rust werd er door beide teams vier keer gewisseld, wat het spel niet ten goede kwam. In de 58e minuut opende ADO Den Haag de score. Door slecht uitverdedigen kreeg ADO een uitgelezen kans en die werd niet gemist. Daarna kon de thuisclub geen vuist meer maken. In de laatste minuut viel ook nog de 0-2, wat dan ook de beslissing was.

Ajax D1-FC Emmen D1 0-0
Een mooi resultaat voor FC Emmen D1 door in Amsterdam gelijk te spelen. Ajax had wel het betere van het spel maar de Emmenaren hadden in verdedigend opzicht de organisatie zo goed staan dat er voor de thuisclub nauwelijks door komen aan was. Zelf kansen creëren zat er niet ook echt in maar kansen weggeven werden er nauwelijks. Het sterke collectief slaagde er in het gelijkspel over de streek te trekken. Bij FC Emmen D1 moest Koen IJpelaar in de warming up afhaken en Damian de Vries nam zijn plaats is.
FC Emmen D1:
Franssen; Bulder, Sieljes, Roufs, Mulder, De Jonge, Slomp, De Vries (Jansen), Mansaray (Dries), Broers, Nijgh.

FC Emmen D2-ATC '65 D1 0-0
Na een gelijk opgaande eerste helft was FC Emmen D2 in de tweede helft de bovenliggende partij en ontstonden er verschillende mogelijkheden om de score te openen. Het bleef echter 0-0, waar een overwinning voor FC Emmen D2 op zijn plaats was geweest.
FC Emmen D2:
Sibon, Meijer, Zwikker, Funke, Falke, Egberts (Jalving), Boer (Tempelman), Nijmeijer, De Munnik, Lamberink, Zeqiri (Gravelle).

Frisia E1-FC Emmen E1 1-2

FC Emmen E2-SC Angelslo E1 4-2
Voor de beker had FC Emmen E2 nog van SC Angelslo E1 verloren maar revancheerde zich met een keurige overwinning. FC Emmen E2 kwam wel op een snelle 0-2 achterstand maar de ploeg liet zich daardoor niet van de wijs brengen en sloot de eerste helft af met een 3-2 voorsprong. In de slotminuut werd de voorsprong nog uitgebouwd tot 4-2. Jesse Stolte scoorde het eerste en vierde doelpunt, Wout Hendriks nam de 2-2 voor zijn rekening en Joep ten Napel zorgde voor de 3-2.